Bitcoin miner van Intel moet 148 TH/s leveren

Intel heeft meer details bekend gemaakt over hun bitcoin mining chip. Het plan is dat de Intel Blockscale ASIC in het derde kwartaal van 2022 wordt verzonden.

Specs van Intel’s miner

Eerder werd al duidelijk dat het zou gaan om een energie-efficiëntie en duurzame chip. Het schijnt te gaan om een ASIC van 26 J/TH. De chipgigant gaat initieel alleen de mining rigs leveren, en niet de bijbehorende containers of andere accessoires.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Jose Rios, algemeen directeur over de blockchainafdeling van Intel, vertelt meer over het nieuws in een persbericht:

“De Intel Blockscale ASIC gaat een belangrijke rol spelen om bitcoin mining bedrijven te helpen om de komende jaren zowel de doelstellingen omtrent duurzaamheid als de hashrate te bereiken.”

Elke Blockscale ASIC-chip is goed voor 580 gigahashes per seconde (GH/s). Er zitten 256 integrated circuits per chain. Als je dit bij elkaar optelt, komt het neer op een ASIC van 148 TH/s. Het vreet 3.860 watt aan stroom.

Maar schrik niet: de miningindustrie heeft over het algemeen een groenere energiemix dan welke andere markt (of land) dan ook.

Concurrentie neemt toe

Ter vergelijking: de beste Antminer van Bitmain is goed voor 140 TH/s met een energieverbruik van 3010 W, wat resulteert in een energie-efficiëntie van 21,5 J/TH. Onlangs kondigde het Chinese bedrijf een door water gekoelde mining rig aan met 255 TH/s. Deze wordt echter pas in maart 2023 geleverd.

Vorige maand werd al duidelijk dat er al een aantal bitcoin miners op de wachtlijst staan voor de eerste leveringen van Intel. Onder andere Argo Blockchain, Block, Hive Blockchain en GRIID hopen in Q3 de nieuwe ASIC’s te mogen ontvangen.

Ook komen er nieuwe miningproducenten aan. Blockstream en Block zijn naar verluidt ook bezig om zélf rigs te maken, om daarmee de doorgaans Chinese hegemonie van rig-fabrikanten zoals Bitmain, MicroBT en Canaan te doorbreken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIntelminer