Institutionele klanten van Binance kunnen handelen met bitcoin in eigen beheer

Cryptobeurs Binance is bezig om haar diensten voor institutionele handel te verbeteren. Ze bieden de optie voor cold storage aan voor de grootinvesteerders.

Bitcoin handel

Op 16 januari maakte Binance de lancering van Binance Mirror bekend. Het is een oplossing waarmee institutionele beleggers kunnen handelen buiten de beurs om maar wél vanuit cold storage.

De Mirror-service is gebaseerd op Binance Custody. Dit is dan weer de gereguleerde institutionele custodian-tak van de beurs van CZ.

Binance benadrukte dat de nieuwe oplossing meer opties qua beveiliging biedt. Handelaren krijgen toegang krijgen tot het ecosysteem van de beurs zonder dat ze onderpand of stortingen op het platform hoeven te plaatsen.

“Hun activa blijven veilig in hun gescheiden cold wallet zolang hun Mirror-positie open blijft op de Binance Exchange, die op elk moment kan worden afgewikkeld.”

Gespiegelde orders 

Binance Custody is een bewaarplatform waar klanten terecht kunnen om hun cryptovaluta te stallen, waarbij het ook beveiligd is tegen fysiek verlies, schade, diefstal en interne problemen. Alle activa die op de Mirror-omgeving staan, worden 1-op-1 gespiegeld naar de Custody-omgeving.

In maart 2022 kwam er een verzekeringsoptie voor de cold wallets bij, die ze in Litouwen afsloten. Mirror is goed voor meer dan 60% van alle activa die op Binance Custody staan. Dat komt omdat de dienst de laatste maanden al langzaam is uitgerold.

“We hebben Binance Mirror vorig jaar gebouwd en getest met onze institutionele gebruikers. De feedback is positief en we zijn blij om het nu officieel aan te kondigen en op de markt te brengen.”

Het is een mooie stap in de trend van steeds meer zelfbeheer. Na de ineenstorting van FTX (waarbij vertrouwen rondom klantenfondsen werd geschaad) nemen steeds meer particulieren hun bitcoin in eigen beheer.

Tegelijk wint Binance hierdoor enorm aan populariteit, waardoor ze volgens Arcane Research zelfs goed waren voor 92% van de spothandel.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws