Zoekopdrachten via Google naar bitcoin blijven dalen

Het aantal zoekopdrachten naar bitcoin (BTC) blijft dalen. Google laat je via trends meekijken met het zoekgedrag van hun gebruikers.

Sinds de piek aan interesse in mei 2021 zien we het aantal zoekopdrachten constant dalen. BTC is als term ook niet bepaald populair. Het zoekwoord crypto is minder populair dan bitcoin, en lijkt de interesse in de enige echte cryptomunt te volgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zoekopdrachten

In onderstaande grafiek zien we ook duidelijk dat de interesse in bitcoin op Google het hoogst was rond december 2017.

De massale zoektocht naar bitcoin viel samen met op dat moment de hoogste prijs van BTC ooit. De koers van bitcoin tikte een prijs aan van $19.830 op verschillende grote cryptobeurzen.

De piek in mei 2021 viel ook samen met heftige prijsbewegingen. De slotkoers voor bitcoin op 3“1 december 2020 lag nog onder de grens van $30.000.

Op 12 mei bereikt de koers een hoogtepunt van $58.000. Op 19 mei dook de koers richting $36.000.

Zoekopdrachten via Google naar bitcoin blijven dalen
Zoekopdrachten naar bitcoin (blauw), BTC (rood) en crypto (geel) in Nederland

Het lijkt er op dat bitcoin pas echt populair wordt bij Google zodra de prijs opvallende bewegingen maakt. Dat is iets wat we eigenlijk stiekem al wisten.

We zien veel interesse in de industrie, maar de handelsvolumes op de grote beurzen liggen bijvoorbeeld ook ver onder hun records.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGoogle

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...