Internetbedrijf Wix integreert bitcoinbetalingen

Internetbedrijf Wix gaat samenwerken met CoinGate om cryptocurrency betalingen te laten integreren in de websites die met Wix gemaakt zijn. Het gaat om klanten van Wix in Nederland, Duitsland, Spanje en Litouwen, zo staat in het persbericht te lezen.

Het betekent dat Nederlandse websitebouwers wat gemakkelijker bitcoinbetalingen kunnen accepteren voor hun producten en diensten, weliswaar met CoinGate als tussenpersoon. Aan de integratie zit daarom ook een vergoeding van 1% per transactie.

Dat is een partij die betalingsoplossingen aanbiedt voor websites en webshops. Volgens CoinGate worden ook lightningbetalingen geaccepteerd. De ontvangende partij kan de bitcoin gemakkelijk omwisselen in fiat geld of in bitcoin laten staan. Volgens CoinGate CEO Justas Paulius bevordert dit het gebruik van cryptomunten om mee te betalen, naast creditcards en bijvoorbeeld PayPal.

De CEO voegt eraan toe:

‘Met meer dan 300 miljoen cryptocurrency-gebruikers over de hele wereld, is het accepteren van cryptocurrency’s een manier om klanten aan je te binden’. Volgens CoinGate is het aantal cryptobetalingen in 2022 met ruim 60% gestegen.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...