INTERVIEW Kris Marszalek (ceo van cryptobetaalkaart CRYPTO.com: “Over 5 jaar rekenen 500 miljoen mensen af in cryptovaluta”

Cryptovaluta raken alleen in zwang zodra ze wereldwijd gebruikt worden, luidt de simpele redenering van Kris Marszalek, ceo van Crypto.com, eerder bekend als Monaco (MCO), een bedrijf uit HongKong dat pinpassen en creditcards in cryptovaluta in de markt wil zetten. Zet een verdubbeling van het aantal (mobiele) cryptowallets door, dan ligt een aantal van een half miljard stuks binnen handbereik.

Metalen betaal – en creditkaart

Crypto.com heeft net een hele rebranding achter de rug, vertelt Marszalek in een exclusief interview met Bitcoin Magazine NL tijdens de afgelopen TechCrunch event in het Zwitserse Zug, bekend als de “Crypto Valley” van Europa. Marszalek: “We brengen een metalen betaalkaart op de markt waarmee je met bitcoin en onze munt MCO kan betalen. Maar zodra je er bitcoin op zet, geven we je 4.000 dollar krediet op je creditcard tegen een vrij lage rente. Dat is mogelijk omdat jouw bitcoin ons risico verkleint.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

VISA deal

Crypto.com heeft een deal gesloten met het netwerk van creditcardmaatschappij VISA om de kaart wereldwijd aan te bieden. Marszalek: “Crypto gaat om wereldwijde adoptie en onze missie is om dat te versnellen. VISA heeft een netwerk van 15 miljoen bedrijven die VISA accepteren. We vinden dat mensen toegang moeten hebben tot hun cryptovaluta, dat is misschien nog wel belangrijker dan er daadwerkelijk mee betalen. Het is een belangrijke mindset, het gaat om nieuwe ervaringen en die zijn belangrijk.” Voorlopig kan er alleen nog bitcoin en MCO op de kaart gezet worden, die lijst wordt snel uitgebreid, volgens Marszalek.

“Speculatie uit de markt”

Volgens Marszalek hoeven ‘we’ niet in te zitten over de huidige tegenzittende markt. Hij zegt: “Een correctie was gewoon hard nodig. Er zat te veel lucht en hype in de markt. Het is goed dat bedrijven zich nu kunnen concentreren op het maken van echte producten waar mensen iets aan hebben. Met alleen speculatie redden we het niet. Nu zijn er tussen de 20 en 30 miljoen wallets actief. Als we dat aantal elk jaar kunnen verdubbelen, dan zijn we over 5 jaar met een half miljard gebruikers. Dat is toch een respectabel aantal?”

Bekijk hier het interview met Kris Marszalek op beeld

Lees meer over:
Crypto.comcryptovaluta

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...