Investeringsbedrijf met $230 miljard wil Bitcoin ETF in Canada

Een Canadees investeringsbedrijf wil een bitcoin exchange-traded fund (ETF) starten. CI Financial heeft $230 miljard aan assets onder beheer en heeft een verzoek ingediend bij de toezichthouders.

Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van het eerste bitcoin ETF in het land. De Purpose Bitcoin ETF bereikte in de eerste dag een handelsvolume van $165 miljoen. Dat is een Canadees record voor dit soort financiële producten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin ETF

Het draaiboek ligt dus al klaar voor het volgende bedrijf die in deze markt wil stappen. Bij een ETF kunnen investeerders zichzelf inkopen, met dat aandeel kun je meedoen met de prijsontwikkeling van BTC.

Dit soort fondsen worden gedekt door echte bitcoin. CI Financial moet dus BTC kopen voor in de kluis van het fonds om dit financiële product te dekken. Vaak wordt de opslag gedaan door een andere partij die gespecialiseerd is.

Als de financiële waakhond uit Canada goedkeuring geeft dan gaat CI Financial samen met Galaxy (het bedrijf van Mike Novogratz) de boel runnen. De management fee is 1%.

Bitcoin en Canada

Waar buurland Amerika nog altijd moet wachten op een bitcoin ETF, lijkt Canada een stuk verder. Ook een bedrijf genaamd 3iQ heeft een voorstel ingediend. 3iQ heeft al meerdere bitcoinfondsen die genoteerd zijn op onder andere de Toronto Stock Exchange (TSX).

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanadaETF

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...