Investeringsbedrijf van $2 biljoen kijkt serieus naar bitcoinhandel

De koers van bitcoin (BTC) stijgt, en dat betekent meer aandacht. Deze keer is het de beurt aan een biljoenenbedrijf dat interesse toont in bitcoinhandel. Het gaat om het Amerikaanse Pimco. Dit investeringsbedrijf van $2 biljoen houdt zich bezig met beleggingen in verschillende activa.

Pimco beheert beleggingen in veel activaklassen. Van hedgefondsen en aandelen tot aan opties op verschillende grondstoffen. De organisatie heeft 17 kantoren wereldwijd en heeft op dit moment meer dan $2,21 biljoen aan active onder beheer voor onder andere centrale banken, pensioenfondsen, stichtingen en andere beleggers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In gesprek met CNBC geeft chief investment officer Daniel Ivascyn aan dat ze serieus kijken naar de wereld van bitcoin als volgende uitstapje: ”We willen handelen in bepaalde cryptocurrency’s als onderdeel van onze strategie rondom trends.”

De plannen en strategie staan wel nog in de kinderschoenen. ”Dit wordt een geleidelijk proces waarbij we veel tijd besteden aan het praten met investeerders. En we zullen kleine stapjes nemen in een gebied dat snel groeit”, zegt Ivascyn.

Het bedrijf is niet helemaal nieuw in dit ecosysteem. Pimco handelt al in verschillende effecten die verbonden zijn aan de wereld van bitcoin. Zo proberen ze bijvoorbeeld te profiteren van prijsverschillen tussen verschillende producten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...