Miljardair Peter Thiel noemt een stijgende bitcoin koers ‘extreem hoopvol’

Tijdens een conferentie georganiseerd door de Stanford Federalist Society heeft miljardair Peter Thiel zich weer eens positief uitgesproken over bitcoin. Thiel noemt het een “extreem hoopvol teken” dat bitcoin de koers van 60.000 dollar opnieuw heeft geclaimd.

De beroemde ondernemer die onder andere samen met Elon Musk PayPal heeft opgezet, noemt bitcoin de meest eerlijke markt die er is. Thiel ziet de huidige koersexplosie van bitcoin als de spreekwoordelijke “kanarie in de kolenmijn.”

Bitcoin vertelt ons veel over het huidige systeem

Als in de kolenmijnen de kanaries van hun stokje vallen, dan weten de mijnwerkers dat er giftige stoffen in de lucht hangen. Bitcoin is volgens Thiel de kanarie in de kolenmijn die ons laat zien dat het huidige financiële systeem op zijn einde loopt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Het is de kanarie in de kolenmijn. Het is de meest eerlijke markt die we in het land hebben en het vertelt ons dat het huidige afgeleefde regime op het punt staat te exploderen,” aldus Thiel over de staat van de economie en de impact die bitcoin daarop heeft.

Verder noemde Thiel de manier waarop de kersverse Amerikaanse president Biden het land bestuurt een “catastrofe”, wat maar aangeeft hoeveel vertrouwen hij in de huidige machtsorde heeft. Thiel ziet bitcoin dan ook als een goede manier voor de Verenigde Staten om zich te verzekeren tegen het eventuele omvallen van het financiële systeem.

Amerikaanse overheid moet bitcoin kopen

Blake Masters, de 34-jarige protege van Peter Thiel, die kandidaat is voor de senaatsverkiezingen van 2022 van Arizona ziet het kopen van bitcoin als een manier om de problemen van de Verenigde Staten op te vangen.

Masters heeft zelf voor meer dan 1 miljoen dollar aan bitcoin en geeft aan dat het een goede verzekering kan zijn tegen de val van de dollar. Iets wat niet los gezien kan worden van de standpunten van Peter Thiel.

Interessant is dat steeds meer invloedrijke ondernemers en politici dus aan de kant van bitcoin staan, wat gezien de huidige staat van het fiatsysteem enkel realistisch genoemd kan worden. Waarom zou je als land niet een deel van je vermogen in bitcoin bewaren, puur om het risico af te dekken.

Al is het voor de Verenigde Staten vooral lastig om dit aan de buitenwereld te verkopen. In principe zouden ze daar immers mee zeggen langzaam het vertrouwen in de eigen dollar te verliezen en dat zou catastrofaal kunnen uitpakken voor het land.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....