Deze miljardair voorspelde de beurskrach uit 1987 en ziet bitcoin en niet goud als hedge tegen inflatie

Deze miljardair voorspelde de beurskrach uit 1987 en ziet bitcoin en niet goud als hedge tegen inflatie

Inflatie is de grootste bedreiging voor ons huidige leven, stelt Paul Tudor Jones, miljardair en één van de meest bekende geldmakers uit de Amerikaanse financiële geschiedenis.

Hij doet deze uitspraken tijdens 'Squawk Box', een dagelijkse show op nieuwszender CNBC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inflatie hét probleem

Jones is oprichter en chief investment officer van Tudor Investment Corporation. Zijn faam dankt hij aan het voorspellen van de beurskrach van 1987.

Tegenover CNBC legt hij zijn visie en beleggingsstrategie uit voor deze postcoronatijd.

"Inflatie is voor mij het belangrijkste probleem waarmee wij als investeerders mee worden geconfronteerd. Ik zie deze inflatie niet snel verdwijnen. Het is een bedreiging voor onze economie en de financiële markten. De huidige inflatie is 5,4% en ik verwacht dat deze gaat stijgen vanwege een stijgende energievraag'.

Door de opkoopprogramma's van de Amerikaanse is de beschikbare geldvoorraad enorm gegroeid, de brandstof die inflatie verder opdrijft.

'Momenteel zijn we 3.500 miljard dollar aan spaartegoeden staan en ze kunnen naar allerlei assets vloeien. Of dat nu naar aandelen, cryptocurrency's of edelmetalen gaat. Maar het is een enorme berg aan droog kruit wat aan de zijlijn staat en dat ingezet gaat worden. Maar daarmee gaat de inflatie niet weg'.

Jones voorziet dat de prijzen van allerlei goederen en diensten nog verder omhoog gaan schieten van grondstoffen zoals hout en metaal.

Beleggen in bitcoin en crypto's

Erken je dat inflatie hét probleem is, dan betekent dat je ook keuzes moet maken in je beleggingsstrategie.

'De huidige situatie is een absolute doodsteek voor een portfolio waarbij je 60% in aandelen steekt en 40% in obligaties. De vraag is: welke assets bieden de beste hedge om je risico te beperken in een inflatoire omgeving'.

Jones doet verderop in het interview nog een paar opmerkelijke uitspraken.

Want in het voorjaar van 2020 gaf hij als strategie aan dat je met een positie van '5% in goud en 5% in bitcoin' een solide risicodekking hebt in de huidige tijd.

Nu zegt Jones dat hij bitcoin en cryptocurrency's als dé hedge ziet en niet zozeer goud of andere edelmetalen. Dat is een wijziging ten opzichte van zijn eerdere uitspraken.

De woorden van Jones worden door diverse vermogensbeheerders en handelaren doorgaans gespeld, dus deze opmerking ook meenemen in hun overwegingen.

Jones staat er niet alleen in. Hedgefondsmanagers uit de traditionele wereld zoals Mike Novogratz en Raoul Pal zien bitcoin als het nieuwe monetaire stelsel waarop andere projecten weer op voortbouwen.

Goud geprijsd in bitcoin, een scherp dalende curve

Leggen we de bitcoin - en de goudprijs naast elkaar, dan is er sprake van slechts één levende patiënt als we cynisch zijn.

Prijzen we goud in eenheden bitcoin, dan zien we een dalende trend voor goud.

Podcaster en investeerder Anthony Pompliano merkt ook nog even fijntjes op dat de goudprijs met zeven procent is gezakt de afgelopen twaalf maanden. In dollartermen is dat.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Bron afbeelding Paul Tudor Jones: TED Conference

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties