Investeringsbedrijf van $402 miljard flirt met Bitcoin

Een commodity-fonds dat wordt beheerd door Neuberger Berman heeft de deur geopend voor blootstelling aan bitcoin. Dat blijkt uit documentatie ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond.

Bitcoin in fonds

Neuberger Berman is een vermogensbeheerder over vele miljarden dollars. Het is opgericht in 1939 en ze hebben meer dan 2.000 werknemers in dienst. Klanten zijn erg content met de firma: sinds 2009 is 97% van hen bij het bedrijf gebleven. Ze hebben naar verluidt $402 miljard in beheer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de filing is meer te lezen over de exposure die ze willen zoeken aan bitcoin:

“De beleggingsstrategie van het Neuberger Berman Commodity Strategy Fund zal een actief beheerde blootstelling aan cryptocurrency’s en digitale activa mogelijk maken via (…) bitcoin futures en investeringen in Bitcoin Trusts en ETF’s om indirecte blootstelling aan bitcoin te krijgen.”

De nieuwe aanvraag is ingediend kort nadat Neuberger Berman haar “Hedged Cryptocurrency Volatility Fund” bekend maakte. Dit fonds van Neuberger Berman had op 29 juni nog géén verkopen gedaan aan investeerders. Ook is te lezen dat men er minimaal $5 miljoen in moet investeren.

Eerdere uitlatingen over Bitcoin

Dit voorjaar publiceerde Neuberger Berman een blogpost met te titel “The Bitcoin Experiment“. Hierin merkten ze het volgende op:

“Vanuit ons perspectief is het Bitcoin-fenomeen de moeite waard om nauwlettend in de gaten te houden.”

Het artikel sloot af met de volgende conclusie:

“Vanuit ons perspectief als een fundamentele vermogensbeheerder, mag een investering in cryptocurrency’s niet worden beschouwd als onderdeel van een standaard asset-allocatie. In plaats daarvan zien we het liever als een optie die loont als de verwachtingen voor een onzekere, inflatoire toekomst toenemen en de eindige en niet door mensen gecontroleerde supply de cryptocurrency’s waardevol maken.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!