Investeringslegende: 'Bitcoin vormde zojuist zeldzaam patroon'

Investeringslegende: 'Bitcoin vormde zojuist zeldzaam patroon'

Investeringslegende en veteraan van de financiële markten Peter Brandt laat zich regelmatig uit over de bitcoin koers en heeft op het gebied van technische analyse altijd interessante waarnemingen. Ditmaal constateert Brandt dat bitcoin bezig is met een patroon dat we maar zelden zien binnen de financiële markten. Het gaat om het zogenoemde megafoon-patroon.

De megafoon van Brandt

Peter Brandt vergaarde een legendarische status binnen de bitcoin-wereld, nadat hij in 2017 de ineenstorting van de digitale munt wist te voorspellen na het bereiken van de all-time high van december 2017. Op dit moment ziet hij dat bitcoin wederom bezig is aan een grote omkering. "Dit is wat we een megafoon noemen of ook wel een omgedraaide symmetrische driehoek", aldus Brandt.

De omgekeerde driehoek van Brandt. Bron: Twitter
De omgekeerde driehoek van Brandt. Bron: Twitter

Een megafoon-patroon is een bullish formatie uit de technische analyse die we tegenkomen na een scherpe neerwaartse koersbeweging. Over het algemeen breekt een asset aan de bovenkant uit dit patroon na de derde poging om de diagonale weerstand te doorbreken.

Als we naar de grafiek van Brandt kijken, dan kunnen we zien dat bitcoin de bovenkant van de driehoek tot dusver tweemaal aantikte. Dat zou betekenen dat de bulls nog één poging nodig hebben om bitcoin uit dit patroon te laten blazen. Gisteren bereikte de bitcoin koers met 26.500 dollar het hoogste punt van 2023.

Short squeeze

De bitcoin koers tikte de 26.500 dollar aan tijdens een gigantische short squeeze. We spreken hiervan als er door koersstijgingen veel shortposities gesloten moeten worden. Als een handelaar zijn shortpositie sluit, dan moet hij de asset in kwestie terugkopen van de markt. Gisteren werden er voor 320 miljoen dollar aan shortposities gesloten, wat de koers een aardige boost heeft gegeven.

Na die opleving naar de koers van 26.500 dollar is bitcoin weer wat teruggezakt naar de huidige koers van 24.640 dollar. Volgens Peter Brandt is dat juist een bevestiging dat de megafoon-structuur intact is. "Geen verrassing dat de 26.000 dollar in eerste instantie is afgewezen", aldus Brandt.

De komende dagen moeten uitwijzen of de theorie van Brandt klopt. Het is wel belangrijk om je te beseffen dat het om technische analyse gaat en niet om exacte wetenschap. We hebben het hier dus niet over zekerheden, maar over waarschijnlijkheden.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan