Investeringstak van Samsung overweegt lancering spot bitcoin ETF

Investeringstak van Samsung overweegt lancering spot bitcoin ETF

De investeringstak van het grote Samsung overweegt om een spot bitcoin ETF te lanceren in Hong Kong. Eerder deze week werd al bekend dat ze binnenkort een bitcoin futures ETF lanceren op de Hong Kong Stock Exchange en binnenkort komt daar dus mogelijk een spot bitcoin ETF bij.

Het bitcoin-vriendelijke Hong Kong

In een interview van 13 januari met Bloomberg, laat de CEO van het in Hong Kong gevestigde Samsung Asset Management weten dat alles afhangt van de manier waarop het overheidsbeleid zich zal ontwikkelen. Daar voegt Sam Park aan toe dat de beleidsmakers van Hong Kong heel geïnteresseerd zijn om een bitcoin-hub van de stad te maken.

"Hong Kong zit in een extreem goede positie om de bitcoin-hub van Azië te worden. Ik verwacht dat er voor het einde van het jaar spot bitcoin en ethereum ETFs op de markt komen," aldus Rebecca Sin, een ETF-analist bij Bloomberg.

Een spot bitcoin ETF is een product waarbij de 'fysieke bitcoin' direct uit de markt worden gekocht voor investeerders. In het geval van een bitcoin futures ETF gaat het om futures-contracten, die op een later moment in de toekomst worden uitgevoerd.

Vandaag lanceerde Samsung al zijn bitcoin futures ETF in Hong Kong, de enige Aziatische beurs die op dit moment dat soort producten ondersteunt. Op het moment van schrijven is de ETF al met 4,2 procent gestegen, wat natuurlijk alles te maken heeft met de koersstijging die bitcoin momenteel doormaakt.

Veelbelovende ontwikkelingen

Alles bij elkaar zijn het veelbelovende ontwikkelingen die plaatsvinden in Hong Kong. Het maakt in ieder geval duidelijk dat een grote naam als Samsung wel brood ziet in de toekomst van bitcoin. Qua timing zitten ze met de lancering van hun beleggingsproducten mogelijk op een heel goed moment.

Bitcoin heeft een pittig jaar achter de rug, mar begint nu precies met de lancering van de bitcoin futures ETF in Hong Kong aan een kleine opleving. Uiteindelijk moeten we echter nog maar zien in hoeverre bitcoin de kracht heeft om die opleving door te zetten. We hebben dit soort oplevingen het afgelopen jaar immers vaker gezien.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties