Brokers in Hong Kong maken zich op voor nieuwe regels rondom bitcoin

Ook in Hong Kong is men bezig met nieuwe regels voor bitcoin en ‘virtuele assets’. Dienstverleners kunnen met een licentie toestemming krijgen om ook particuliere klanten aan te nemen.

De lokale toezichthouder laten al op kleine schaal dit soort diensten toe. Bedrijven weten echter nog niet waar zij precies aan moeten voldoen.

In de praktijk gaat het ook hier om een aanpassing aan de wet tegen witwassen en het financieren van terrorisme. Het maakt het mogelijk voor bedrijven die door de keuring komen om meer diensten aan te bieden.

Op dit moment mogen officieel alleen professionele handelaren en investeerders in digitale assets handelen in Hong Kong. Je moet dan bewijzen dat je minstens $1 miljoen aan bezittingen hebt.

Het is nog onduidelijk wat men precies aan mag bieden. Het ligt voor de hand dat bitcoin in ieder geval in dit rijtje hoort. Opmerkelijk is dat momenteel de regels rondom futures en fondsen relatief losjes zijn in Hong Kong.

Het licentiesysteem zou eerst op 1 maart van dit jaar in gaan. Dat is nu 1 juni, om bedrijven meer tijd te geven te voldoen aan de richtlijnen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHong Kong

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...