Is BTC Dominantie Voorbode Aankomend Altcoin Season? – Welke Altcoins Gaan Exploderen Als Bitcoin Blijft Stijgen?

altcoin season

De Bitcoin koers is vandaag met zo’n -0,7% gedaald naar de $43.700 en slingert momenteel tussen de $43.500 en $43.800. Op hetzelfde moment neemt de Bitcoin dominantie af, terwijl de dominantie van altcoins blijft stijgen.

In dit artikel kijken we naar recente ontwikkelingen van de Bitcoin dominantie, of we binnenkort een altcoin season kunnen krijgen en welke altcoins hiervan kunnen profiteren.

BTC Dominantie Daalt Onder 53% – Is Dit een Voorbode Aankomend Altcoin Season?

De Bitcoin dominantie is sinds begin van de herfst behoorlijk gestegen, zo lag dit percentage begin oktober nog onder de 50%. Op 6 december bereikte de BTC dominantie een piek boven de 55% voordat het enkele weken later onder de 53% zakte.

Bitcoin dominantie

Ondertussen is Bitcoin de afgelopen 30 dagen wel met +19% in koers gestegen, wat erop wijst dat de crypto markt nog steeds aan het groeien is. Dit zou dus betekenen dat de altcoin dominantie aan het stijgen is en dat altcoins het relatief beter doen deze periode.

Dit is bijvoorbeeld te zien aan Stacks (STX), die de afgelopen maand met meer dan +118% is gestegen, Solana, die met +68% is gestegen en nog meer altcoins met een soortgelijke prestatie.

Hoewel de deadline voor de eerste spot Bitcoin ETF aanvraag steeds dichterbij komt, zouden altcoins begin 2024 de show kunnen stelen. Als de eerste spot Bitcoin ETF goedgekeurd kan worden en nieuw kapitaal de crypto markt in kan stromen, zouden altcoins heir ongetwijfeld van kunnen profiteren.

Welke Altcoins Gaan Exploderen in 2024?

Los van de BTC dominantie, is te zien hoe sommige altcoins typisch meer stijgen in verhouding met Bitcoin. Daarom kan het een goed idee zijn te diversificeren in grote altcoins die het al goed doen en kleine crypto’s met potentie om te exploderen in waarde.

De volgende 5 crypto projecten hebben veel potentie om in 2024 te exploderen en kunnen daarom mogelijk een goede aanvulling zijn voor je portfolio. Deze projecten hebben erg veel enthousiasme opgewekt onder crypto investeerders en zijn nu nog voor een lage prijs verkrijgbaar.

1. Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Zelfs als de BTC dominantie verder daalt, is de verwachting hoog dat Bitcoin in koers zal stijgen de komende tijd. Daarom kan de Bitcoin Minetrix een uitstekende investering zijn om je voor te bereiden op de volgende Bitcoin halving, die rond 17 april 2024 verwacht wordt.

Bitcoin Minetrix maakt het voor investeerders mogelijk om Bitcoins te minen, maar dan zonder al het gedoe wat er bij komt kijken. Met het innovatieve stake-to-mine systeem, hoef je enkel de native BTCMTX token te staken om mining credits te verdienen, die je kunt inwisselen voor gratis hash power om BTC te minen via de cloud.

BTCMTX is voor een lage prijs van $0,0124 per stuk te koop in de presale, die binnenkort kan uitverkopen. Na de presale zal de altcoin gelanceerd worden op exchanges en zal het stake-to-mine platform live gaan.

 

2. Meme Kombat (MK)

Met de sterke prestatie van meme coins zoals Bonk (BONK), kan ook 2024 een goed jaar worden voor nieuwe meme coins. De nieuwe Meme Kombat combineert de leukigheid van meme coins met spanning en unieke manier om geld te verdienen.

In de arena van Meme Kombat zullen bekende meme karakters tegen elkaar strijden in AI-gegenereerde battles. Gebruikers kunnen de nieuwe meme coin, MK, inzetten op deze gevechten en hiermee een grote klap extra tokens winnen.

De nieuwe meme coin is in de presale verkrijgbaar voor $0,257 per stuk en kan direct worden gestaked voor een APY van 215%. Door memes te combineren met deze spannende manier om geld te winnen, kan Meme Kombat in 2024 een van de grotere meme coins worden.

 

3. Sponge V2 (SPONGEV2)

Een andere meme coin die dit jaar zijn succes heeft bewezen is Sponge, die van een market cap van $1 miljoen naar $100 miljoen is gestegen na zijn lancering. In 2024 keer Sponge terug met zijn nieuwe Sponge V2 token met extra utility.

Er is momenteel maar 1 manier om Sponge V2 te krijgen en dat is als beloning voor het staken van Sponge (V1) tokens. Omdat de Sponge token nu veel goedkoper is, betekent het dat je meer tokens kunt staken en meer V2 tokens kunt verdienen.

Je kunt Sponge tokens kopen via de officiële website, sponge.vip en je tokens direct staken om Sponge V2 te verdienen. Binnenkort kunnen deze tokens geclaimd worden en zal het team meer bekend maken over de opkomende Sponge Play-to-Earn (P2E) game.

 

4. Wall Street Memes (WSM)

Wall Street Memes is de grootste meme coin presale van het jaar, die meer dan $25 miljoen heeft opgehaald en een community van 1+ miljoen volgers heeft. De meme coin is gebaseerd op de populaire Reddit community, WallStreetBets en heeft als doel om kleine investeerders te ondersteunen, gecombineerd met fun en memes.

De WSM token begon als simpele meme coin, maar heeft nu ook staking rewards en kan gebruikt worden in het nieuwe WSM casino. Om deze reden kan Wall Street Memes in 2024 veel groeien in populariteit en voor grote gains zorgen.

WSM is in de afgelopen maand met meer dan +10% gestegen en zou aan het begin van een nieuw altcoin season nog harder de lucht in kunnen gaan. De meme coin is te koop via de website en meerdere crypto exchanges.

 

5. Launchpad XYZ (LPX)

Als Bitcoin met +10% stijgt, zullen er BTC traders tussen zitten die hun portfolio met 200% hebben laten groeien, simpelweg door de juiste zetten te doen. Dit is iets wat vandaag de dag met AI nog makkelijker gaat, waardoor de nieuwe Launchpad XYZ een aantrekkelijk platform is voor crypto traders en investeerders.

Launchpad helpt niet alleen traders met handige analytics en trading tools, maar helpt ook lange termijn investeerders met het vinden van crypto’s met potentie om x10 te gaan.

De native LPX token is verkrijgbaar in de presale voor $0,0445 per stuk en kan worden gebruikt voor extra voordelen op het platform, zoals exclusieve toegang en extra tools. Nadat de presale is uitverkocht, kan de token gelist worden en stijgen in waarde.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

  By Bart Klammer

  Bart is een schrijver die erg veel waarde hecht aan het vertellen van de waarheid. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de blockchain sector steeds uitgebreider en ingewikkelder wordt, heeft Bart als doel om een betrouwbare bron te zijn voor het laatste nieuws over de blockchain en cryptocurrency.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

  De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

  Nieuws
  “Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

  De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

  Nieuws
  Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

  Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

  Ethereum ETF Nieuws
  Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

  Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

  microstrategy michael saylor Bitcoin
  Hoe Een Gedurfde Investering in Bitcoin MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

  Sinds oktober heeft de prijs van bitcoin een grote stijging doorgemaakt, een ontwikkeling die niet...

  Lees meer