Is dit de trendlijn die de bodem voor bitcoin voorspelde?

Is dit de trendlijn die de bodem voor bitcoin voorspelde?

Bitcoin is de afgelopen week met 22% gestegen, wat is er op de markt gebeurd, zijn de bears vermoeid?

We zoomen in op de onderstaande on-chainindicator. Het lijkt erop dat de bitcoin koers op overtuigende wijze van de zogenaamde ‘anchored volume-weighted average price (AVWAP) is gesprongen.

Dit is een trendlijn die sinds 2015 al fungeert als een belangrijk steunpunt in de grafiek en ook nu zijn waarde toont. In 2018 en 2020 viel de koers tot net onder de lijn, maar de afgelopen periode gebeurde dat niet.

Is dit de trendlijn die de bodem voor bitcoin voorspelde?

Wat is de AVWAP?

De anchored volume-weighted average price is een krachtige tool uit de technische analyse. Je kunt de AVWAP het beste vergelijken met een bewegend gemiddelde, maar voor de berekening van deze lijn nemen we ook het volume op een specifiek tijdstip mee. Bijvoorbeeld het aantal verhandelde bitcoin om 12.00u vanmiddag en de totale waarde die op dat tijdstip verhandeld is. Als er om 12.00u vanmiddag 100 bitcoin verhandeld zijn voor een totale waarde van 5.000 dollar, dan zou de AVWAP op 5.000 gedeeld door 100 is 50 dollar per stuk uitkomen.

Uiteindelijk krijgen we met de daadwerkelijke cijfers de bovenstaande groene lijn en die functioneerde de afgelopen jaren als een betrouwbaar steunpunt in de grafiek. Tijdens het debacle rondom FTX viel bitcoin wederom terug naar deze lijn en gebruikt het de AVWAP als springplank om weer te stijgen. Het interessante is dat er met deze lijn ook een weerstandsniveau te bouwen is.

Hoe ver kan deze rally doorgaan?

Als we de AVWAP van de voorlopige all-time high van november 2021 pakken (rode lijn in de grafiek), dan zien we dat deze voor bitcoin als weerstand functioneerde in de periode van maart tot april vorig jaar. Het is goed mogelijk dat deze lijn wederom een belangrijk weerstandspunt wordt in de grafiek. Op het moment van schrijven ligt die rode lijn op ongeveer 30.250 dollar. Persoonlijk houd ik die koers dan ook in de gaten als bitcoin echt begint te vliegen.

Maar laten we niet te hard van stapel lopen, want om dat niveau te bereiken heeft bitcoin vanaf de huidige koers nog een behoorlijk lange weg te gaan. Al moeten we niet vergeten dat het soms ook heel snel gaat met bitcoin. Niet lang geleden bungelden we nog rond de 15.500 dollar en was het sentiment om te snijden, terwijl mensen nu alweer hoop krijgen op een eventuele bullmarkt. Dat laatste lijkt me wat voorbarig, maar langzaam gaat alles de goede kant op.

Lees meer over:
Bitcoin bullish bitcoin koers

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties