Jack Dorsey doneert $1 miljoen aan Coin Center voor sterkere lobby

Twitter-oprichter en CEO Jack Dorsey heeft een donatie van $ 1 miljoen gedaan aan denktank en lobbyclub Coin Center. Ze maken zich sterk bitcoinvriendelijk beleid op nationaal niveau in de VS. Het heuglijke nieuws kondigde directeur Jerry Brito, in een tweet aan:

Donatie Jack Dorsey

Met zijn donatie van 1 miljoen dollar volgt Dorsey het voorbeeld van vermogensbeheerder Grayscale, die eenzelfde bedrag schonk. Door beide donaties kan de organisatie "goed vooruit", zo liet Brito weten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de wapenfeiten is een aanklacht tegen het voornemen van de Trump regering om extra voorwaarden te stellen aan het gebruik van bitcoin wallets. Het zou het in eigen beheer nemen van je Bitcoin een stuk lastiger maken.

Het voorstel is er niet doorgekomen door de machtswisseling die heeft plaatsgevonden. Het is gebruikelijk dat voorstellen bij een nieuwe president in de ijskast worden gezet en dat is dit geval ook zo. Vanuit de bitcoin industrie, onder meer ook Coinbase, kwamen er veel klachten over het voorstel.

Coin Center heeft die klachten gecoördineerd en naar het ministerie van Financiën in Washington gestuurd.

Volgt Twitter na Tesla?

Dorsey staat bekend als een sterk voorstander van Bitcoin als store of value en betaalmiddel. Hij ziet Bitcoin als de natuurlijke partner van het internet. Een van de toepassingen zijn namelijk microbetalingen via het Lightning Network, wat goed werkt in games of in andere online toepassingen. Zoals het geven van fooien.

Square, mede opgericht door Dorsey, heeft meerdere bitcoin en lightning ontwikkelaars in dienst, waaronder Matt Corallo. Vanwege hun Cash App, waarmee gebruikers bitcoin kunnen kopen en bewaren, houdt Square ook BTC als reserve aan. Momenteel zijn dit er 4.709 BTC volgens de bron bitcointreasuries.org.

Daarom groeien de geruchten of Twitter de volgende techgigant die na Tesla Bitcoin als kasmiddel aanhoudt? Recent hintte Chief financial officer (CFO) Ned Segal naar serieuze interesse. In gesprek met CNBC zegt Segal dat het bedrijf open staat voor de stap richting bitcoin.

Hij noemt interesse van de werknemers en klanten als mogelijke reden om bitcoin toe te voegen aan de balans.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...