Zelfbenoemde bedenker van Bitcoin komt met loze dreigementen: Square reageert

Craig Wright heeft bedrijven als Square gevraagd om te stoppen met het hosten van de bitcoin whitepaper. De zelfbenoemde Satoshi Nakamoto beroept zich hierbij op zijn auteursrecht.

Het jammere voor Craig Wright is dat er ondertussen vrijwel niemand meer is die hem gelooft, behalve hijzelf. Afgelopen maand dreigden advocaten die claimen Wright te vertegenwoordigen met juridische stappen jegens Square.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Square is niet onder de indruk van de dreigementen

Square reageerde kort en krachtig op de dreigementen van de advocaten van Craig Wright. “Het maakt ons niet uit wie Bitcoin bedacht heeft.” De bitcoin white paper werd in 2008 gepubliceerd onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto.

In 2015 begon Craig Wright te claimen dat hij de persoon achter het pseudoniem is en Bitcoin heeft uitgevonden samen met zijn overleden vriend Dave Kleiman.

Inmiddels is het hosten van de white paper een symbolische daad geworden binnen de bitcoin community om te laten zien dat niemand boven bitcoin staat. Bitcoin is een publiek goed, een decentraal systeem waarin niemand de baas heeft en waar niemand de ultieme macht over heeft.

Square heeft twee weken om op de claims van de advocaten te reageren

In de brief die Square van advocatenkantoor Ontier LLP heeft ongevangen kreeg het bedrijf een deadline van twee weken om te reageren op de aanklachten. Die deadline is gisteren verlopen.

Nu heeft Square middels de Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA) gereageerd met de vraag om meer informatie omtrent de claims.

In een korte Tweet laat het bedrijf weten niets te geven om wie Bitcoin bedacht heeft, enkel wie het niet bedacht heeft. Met dat laatste doelen ze uiteraard op Craig Wright, die ondertussen een behoorlijk slechte reputatie heeft opgebouwd in de community.

De brief die Square via COPA aan Ontier stuurde bevat ook een e-mailadres voor toekomstige correspondentie omtrent de zaak. Aangezien Square de claims in eerste instantie in hun Twitter DM ontving, gezien het advocantenkantoor geen contactgegevens had van het bedrijf.

Lees meer over:
Craig WrightSquare

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....