Jack Dorsey verdedigt implementatie van bitcoin

Twitter-directeur Jack Dorsey is erg positief over de implementatie van bitcoin (BTC) in Twitter. Gebruikers kunnen elkaar BTC sturen via het Lightning Network.

Je kunt accounts en adressen koppelen aan je Twitterprofiel. Dat helpt om mensen te motiveren om te tweeten en content te maken volgens Dorsey. De techmiljardair vertelt dit in een aandeelhoudersvergadering van Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dorsey staat bekend als een echte bitcoin-fanaat. Het is dan ook geen verrassing dat hij naast de voordelen voor Twitter ook aangeeft dat deze stap helpt met de adoptie van bitcoin als geld van het internet.

Twitter en bitcoin

In september werd duidelijk dat gebruikers aan de slag kunnen met bitcoin via Twitter. Jack Dorsey geeft aan dat betalen met bitcoin een groot onderdeel is van de toekomstplannen: “Het zorgt voor veel meer snelheid. De betaalopties zijn nieuw. Dit zijn producten waar we zeker van willen zijn, we zijn klein begonnen en we vinden het juiste product waar mensen bij willen blijven en we evalueren het elke dag.”

Het plan is om de functionaliteiten verder voorzichtig uit te rollen. Het idee is helder: dit is pas het begin en na verloop van tijd worden de verschillende diensten rondom bitcoin aangepast, uitgebouwd of er komen extra’s bij.

Dorsey filosofeert ook over de toekomst. Zo ziet hij mogelijkheden voor betalingen met bitcoin voor de grootste klanten. Bijvoorbeeld in samenwerking met adverteerders.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...