Pomp: 'Japanse officials geloven in Bitcoin en Lightning Network'

Pomp: 'Japanse officials geloven in Bitcoin en Lightning Network'

Anthony Pompliano (aka Pomp) is een fervent bitcoin bull en mede-oprichter van Morgan Creek Digital. In Japan gaf hij een speech over het definiëren van de toekomst van geld.

Na zijn presentatie sprak de podcaster met twee prominente leden van de Financial Services Agency (FSA) van Japan. Commissaris Toshihide Endo en de directeur van Fintech en Innovatie genaamd Jumpei Miwa . Beide regelmakers zijn volgens Pomp erg enthousiast over bitcoin en het lightning network.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en Japan

Tijdens het gesprek bleek dat de officials erg te spreken zijn over de toekomst van bitcoin en de positie van Japan in die nieuwe wereld. Pomp: ''Ze hebben mij gezegd dat ze open netwerken willen zien slagen. Zij willen met Japan de leiders zijn op het gebied van adoptie van de tech.''

Japan is als een van de grootste economieën in de wereld bijzonder actief op het gebied van regelgeving voor bitcoin en andere cryptomunten. Het land lijkt zijn zinnen te hebben gezet op de toppositie in de nieuwe financiële wereld rondom bitcoin.

Het netwerk mag dan wel decentraal zijn, programmeurs en andere bitcoiners moeten nog steeds ergens wonen natuurlijk.

De Nikkei Asian Review sprak met een topbestuurder van de Japanse centrale bank: ''We promoten bitcoin, maar alleen met controle.'' Japan was het eerste grote land dat bitcoin erkende als een legale manier van betalen.

Waar andere centrale banken denken aan een eigen cryptomunt, zien ze in Japan lijkt het vooral bitcoin zitten. De bank sluit een eigen munt zelfs uit. De Europese Centrale Bank ziet bitcoin en andere cryptomunten niet eens als geld. Een groot verschil in aanpak dus. Welke de juiste is moet nog blijken, maar de voorkeur vanuit Bitcoin Magazine laat zich wel raden...

De Japanse yen is de nummer twee qua bitcoin handelsvolume wereldwijd. 17% van alle handel in BTC wordt gedaan in de Japanse munt. D aarnaast lopen ze voorop voor de lobby voor internationale regels.

Kortom: Japan loopt wel warm voor bitcoin.

Bron: Bitcoinist

Lees meer over:
Bitcoin Japan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties