Japanse cryptobeurs DMM Bitcoin verliest $305 miljoen in grote hack

4949 totale weergaven

De Japanse cryptocurrency exchange DMM Bitcoin heeft de diefstal van 4.502,9 bitcoin, met een waarde van ongeveer $305 miljoen, bevestigd bij een groot beveiligingslek. De hack, die vrijdag ontdekt werd, is volgens cryptobeveiligingsbedrijf Elliptic de achtste grootste cryptodiefstal in de geschiedenis.

Details van de inbraak

DMM Bitcoin ontdekte de ongeautoriseerde overdracht van bitcoin uit zijn portemonnee en heeft sindsdien maatregelen genomen om verdere diefstallen te voorkomen. Het bedrijf heeft tijdelijk enkele diensten beperkt, waaronder spotaankopen, en waarschuwde dat opnames in yen vertraging kunnen oplopen.

“We ontdekten een ongeautoriseerd lek van Bitcoin uit onze portemonnee en hebben stappen ondernomen om verdere diefstal te voorkomen,” verklaarde DMM Bitcoin in een blogpost. De beurs verzekerde klanten dat hun Bitcoin-stortingen volledig gegarandeerd zouden worden door ondersteuning van haar groepsmaatschappijen.

Onderzoek en onmiddellijke acties

DMM Bitcoin onderzoekt de inbreuk actief en werkt samen met beveiligingsbedrijven om de gestolen bitcoin op te sporen. Uit gegevens van beveiligingsbedrijf Blocksec blijkt dat de hacker de gestolen bitcoin over 10 wallets heeft verdeeld, die elk 500 BTC bevatten.

Impact op de sector

De hack heeft belangrijke gevolgen voor de crEyptocurrency-industrie en benadrukt de aanhoudende kwetsbaarheden. Voorafgaand aan dit incident was de grootste diefstal in Japan de Coincheck hack van 2018, waarbij $550 miljoen aan XEM werd gestolen. De recente inbraak onderstreept de noodzaak van robuuste beveiligingsmaatregelen in de sector van digitale activa.

Volgens De.Fi, een web3 beveiligingsbedrijf, hebben hackers vorig jaar ongeveer $2 miljard aan crypto gestolen. Hoewel aanzienlijk, was dit bedrag het laagste sinds 2020, wat wijst op enige vooruitgang in de beveiligingsmaatregelen.

Toekomstige maatregelen

Als reactie op de hack heeft DMM Bitcoin de opnames van crypto’s en het openen van nieuwe handelsposities met hefboomwerking opgeschort. De exchange heeft beloofd zijn beveiligingsprotocollen te verbeteren om toekomstige inbreuken te voorkomen.

Het incident herinnert ons aan de risico’s die gepaard gaan met beleggingen in cryptocurrency en het belang van strenge veiligheidsmaatregelen.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....