Jason Pizzino: ‘Bitcoin zit nog altijd in een bullmarkt’

De populaire bitcoin-analist Jason Pizzino maakt zich geen zorgen over de kleine periode van zwakte die de digitale munt de afgelopen weken doormaakte. Het jaar 2023 is nog altijd goed begonnen, ook al lijken de bulls nu een beetje het momentum te verliezen aan de bears. Op zich is dat ook niet vreemd, als je bedenkt dat we alsnog op een plus van ruim 50 procent staan.

Soms moet de koers even op adem komen na gigantische stijgingen (of dalingen) en volgens Pizzino is de bullish trend nog altijd in tact.

Is de bullmarkt begonnen?

Jason Pizzino weigert zijn bullish standpunt te veranderen zolang bitcoin boven de 20.000 dollar handelt. "Over de gehele linie is de macro-trend omhoog. Op de korte termijn is er sprake van een bearmarkt, dat klopt: lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten. Dat is de korte termijn. Maar op de lange termijn is er een bullmarkt. Daar zitten we nog steeds in", aldus Pizzino.

Jason Pizzino: 'Bitcoin zit nog altijd in een bullmarkt'

Als we de koers van 20.000 dollar doorbreken, dan is dat volgens hem voorbij, maar daar staan we nog redelijk ver vandaan. "Een ander ding wat opvalt is dat mensen om de koers van 10-12.000 dollar begonnen te roepen op het moment dat we naar beneden uitbraken", aldus de analist.

Hij is er echter van overtuigd dat de bodem nu wat hoger ligt en dat we maximaal terugzakken naar de koers van 20.000 dollar. De volgende grote steun aan de onderkant voor bitcoin komen we volgens hem tegen op de koers van 24.000 dollar. Daarvoor moet het sentiment echter wel wat extremer naar de onderkant omslaan.

De Federal Reserve

Veel hangt echter af van het beleid van de grote centrale banken en wat dat betreft krijgen we vandaag een paar mooie datapunten. De Amerikaanse Federal Reserve neemt vandaag namelijk weer een rentebesluit. In de afgelopen 14 tot 15 maanden verhoogden zij de rente agressief met ongeveer 5 procent.

Dat heeft bitcoin een hoop pijn opgeleverd, maar die ellende is nu mogelijk voorbij. De markt verwacht namelijk dat de Federal Reserve vandaag zijn rentepauze aankondigt.

Er is nog een minimale kans op een nieuwe renteverhoging. Als die er niet komt, dan kan de bitcoin koers op basis van die verwachting mogelijk een klein sprongetje maken.

Het belangrijkste moment van vandaag is - naast het rentebesluit zelf - de persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell die daarop volgt. Hierin gaat hij uitgebreid in op het rentebesluit en beantwoord hij vragen van de aanwezige journalisten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....