Koers bitcoin daalt onder $26.000, ook aandelen Coinbase crashen

De prijs van bitcoin is maandagavond onder de $26.000-grens gezakt. Als reactie op 13 aanklachten van de SEC tegen cryptobeurs Binance, moeten tal van cryptovaluta en aandelen van bitcoinbedrijven het ontgelden.

Op het dieptepunt van de wick stond de koers van bitcoin rond de $25.500. Dat is het laagste punt sinds 16 maart. Op moment van schrijven kost één bitcoin zo’n $25.700.

Koers bitcoin daalt onder $26.000, ook aandelen Coinbase crashen

Het is tamelijk opvallend dat bitcoin daalt als gevolg van de aanklachten tegen Binance. De aanklacht tegen Binance gaat met name problemen met gemixte klantentegoeden, het aanbieden van cryptovaluta aan niet-Amerikaanse klanten en het aanbieden van ongeregistreerde effecten.

Bitcoin staat níet in het rijtje met cryptovaluta die hiertoe behoren. De Binance Coin (BNB), Solana (SOL), Cardano (ADA) en de Binance dollar wel.

Toch daalt de prijs van bitcoin door dit nieuws. Maar het is niet de enige activa die hard onderuit ging. Ook aandelen van onder andere MicroStrategy en Coinbase staan 9% in het rood.

Coinbase, de Amerikaanse concurrent van Binance, zit mogelijk in hetzelfde schuitje. Ook zij bieden de eerder genoemde altcoins aan. Zijn zij de volgende die worden aangepakt? Cory Klippsten schrijft op Twitter de volgende analyse:

“Het is heel logisch dat de SEC een precedent schept met Binance voordat ze achter de niet-geregistreerde effectenbeurs van Coinbase aan gaan.”

“Binance heeft niet de enorme Amerikaanse investeerdersbasis en DC-lobby-arm die Coinbase heeft. Er is hier in de VS geen kiesdistrict om voor Binance te pleiten.”

In maart ontving Coinbase zelf een waarschuwing (Wells notice) van de SEC dat het binnenkort mogelijk te maken krijgt met maatregelen die verband houden met de lijst van potentiële niet-geregistreerde effecten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwskoers

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...