Bitcoin-analist Kaleo voorspelt dat de koers snel terugkeert naar 40.000 dollar

497 totale weergaven

Een populaire analist is ervan overtuigd dat bitcoin op koers ligt om de 40.000 dollar te bereiken, ondanks de moeite die de digitale munt momenteel heeft om weer over de grens van 30.000 dollar heen te klimmen. Het gaat om de pseudonieme Kaleo, die met 583.000 volgers een behoorlijk grote following opbouwde.

Kaleo denkt dat bitcoin eerst nog een kleine correctie te wachten staat richting de 25.000 dollar, voordat het feestje richting de 40.000 dollar kan beginnen.

'Het is een magneet'

De analist is zo overtuigd van zijn analyse dat hij de 40.000 dollar als "een magneet" bestempeld voor bitcoin. Op de lagere tijdframes ziet bitcoin er volgens de analist even niet zo sterk uit. "De steun is gebroken, de lagere tijdframes zien er zwak uit. Een correctie voor de stijging zou logisch zijn", aldus Kaleo.

De blauwe lijn in de grafiek is het koersverloop dat Kaleo verwacht (of waar hij op hoopt). Zoals je kunt zien staat er wat dat betreft eerst een correctie op het programma, voordat we even zijwaarts handelen en vervolgens weer richting de maan bewegen.

Uiteindelijk zou dat de koers moeten optillen naar 40.000 dollar, wat volgens Kaleo nog altijd een magneet is. Wij hebben die magneetwerking nog niet echt gezien de afgelopen weken, maar misschien gaat hij nog gelijk krijgen. Het is in ieder geval een optimistische analyse.

Net als in maart

De rally die bitcoin gisteren doormaakte voelt volgens Kaleo hetzelfde als die van 12 maat. Daarmee doelt hij natuurlijk op de bankencrisis die destijds begon, waarna bitcoin plotseling door het dak ging. Op dit moment zitten er weer wat banken in de problemen, nadat maandag bekend werd dat First Republic Bank ook was omgevallen.

Wat de bankencrisis vooral laat zien is dat er bepaalde dingen niet in de haak zijn in het traditionele financiële systeem. Verder staat er vandaag een nieuwe renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve op het programma.

De verwachting is dat zij de rente wederom met 0,25 procent optillen naar 5,00 - 5,25 procent. Niet iedereen gelooft dat de Amerikaanse centrale bank daarmee een goede beslissing maakt. Zeker niet omdat de economie op bepaalde punten al begint te wankelen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd