Jay-Z en Jack starten gratis Bitcoin Academy in Brooklyn

Jack Dorsey heeft samen met Jack Dorsey initiatief genomen om bitcoincursussen aan te bieden aan inwoners van een groot complex met sociale huurwoningen in Brooklyn, New York. De gratis cursussen starten deze zomer.

Bitcoin in the projects

Deze zomer kunnen kinderen, tieners en volwassenen gratis bitcoincursussen volgens aan de Bitcoin Academy van Jay-Z en Jack Dorsey. De cursussen zijn exclusief toegankelijk voor bewoners van Marcy Houses, een woningbouwproject in Brooklyn, New York. De Marcy Houses zijn gebouwd in jaren veertig van de vorige eeuw. De buurt bestaat uit 1.705 appartementen en er wonen ruim 4.000 mensen. Het is een probleemwijk met drugsoverlast en veel geweld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gratis cursus, eten en smartphones

Jay-Z, echte naam Shawn Carter, groeide op in Marcy Houses en doet nu iets terug voor de gemeenschap waar hij deel van uitmaakte. De cursussen zijn gemaakt in samenwerking met Black Bitcoin Billionaire en Crypto Blockchain Plug.

“De visie voor bitcoin is dat het geen barrières heeft, maar gebrek aan toegang tot financieel onderwijs is wel een barrière,” staat in de missie van The Bitcoin Academy. “Bovendien hebben mensen apparatuur en een data-abonnement nodig.”

De cursussen zullen worden verzorgd door Lamar Wilson en Najah J. Roberts, twee prominente Afro-Amerikaanse cryptopersoonlijkheden.

Vanaf 22 juni tot en met begin september kunnen bewoners van Marcy Houses terecht bij de The Bitcoin Academy voor zowel online als fysieke lessen. Bij de fysieke lessen wordt ook eten geserveerd en deelnemers krijgen een smartphone als ze die zelf niet hebben en een data-abonnement. Voor kinderen wordt een zomerkamp georganiseerd waar ze kunnen leren programmeren.

Het gratis bitcoinonderwijs van Jay-Z en Jack is vooralsnog exclusief beschikbaar voor bewoners van Marcy Houses, maar de hoop is dat het project kan worden uitgebreid naar andere buurten.

Lees meer over:
Jack DorseyNew YorkVS