Burgemeester van New York is pro-bitcoin, maar is tegen mining

De burgemeester van New York is pro-bitcoin, maar keert zich nu tegen mining. Eric Adams beloofde eerder nog van New York dé plek te maken voor bitcoinhandel, maar hij spreekt zich nu uit tegen miner. Dat is te lezen bij de New York Post.

Bitcoin mining is essentieel om het netwerk van bitcoin te laten draaien zoals het nu doet. Het Proof-of-Work mechanisme zorgt er voor dat bitcoin werkt als decentraal geld. Dit kun je simpelweg niet weghalen zonder het hele idee van het protocol onderuit te halen. Adams: “Ik steun cryptocurrency, niet crypto mining.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Adams krijgt de eerste drie salarissen van zijn nieuwe baan uitbetaald in bitcoin en ethereum. Het politieke probleem voor Adams is een lokale. Zo is er onrust ontstaan rondom een energiecentrale aan de rand van Seneca Lake. Bewoners van die regio klagen over luchtvervuiling en de opwarming van het meer.

De Amerikaanse senator Warren uitte eerder ook kritiek op de eigenaar van de centrale, Greenidge Generation. De centrale gebruikt aardgas als energiebron.

Seneca Lake Guardian, een milieuorganisatie, prees woensdag de verklaring van Adams. “Seneca Lake Guardian is blij om te zien dat burgemeester Adams ons heeft gehoord en de grote bedreigingen begrijpt die Bitcoin mining vormt voor de staat New York“, zegt voorzitterJoseph Campbell

Het standpunt van Adams komt dus voort uit lokale problemen met miners. Campbell laat nog meer opvallende quotes optekenen: ”Bitcoin mining kan New Yorkers miljoenen dollars kosten op de energierekening.” Ook zou het minen van bitcoin lokale bedrijven in de weg zitten.

De Amerikaanse staat Texas pakt het overigens heel anders aan. De staat staat bekend om haar energiebronnen en probeert daarom meer bitcoin miners naar hun grondgebied te krijgen. Recentelijk moesten miners hun energie afstaan aan het energienetwerk van Texas. Uiteraard gebeurde dat tegen betaling. Het laat zien dat miner en lokale overheden samen tot afspraken kunnen komen. De miners kunnen doorgaans gewoon minen, als de energie nodig is dan kan de elektriciteit terugvloeien naar het energienetwerk.

Bitcoin in Amerika

Bitcoin staat op de politieke agenda in de Verenigde Staten. Niet op de laatste plaats speelt het een rol bij lokale verkiezingen. Burgemeesters als Adams gebruikte het in hun verkiezingscampagne. Drie andere Amerikaanse burgemeester deden hetzelfde.

Er spelen echter meer belangen mee in de VS. Naast hun eigen persoonlijke strategie, is het voor steden en staten ook aantrekkelijk om bitcoiners aan te trekken. Een staat als Wyoming biedt bijvoorbeeld financiële voordelen voor miners en het probeert met gunstige regels ook financiële bedrijven naar zich toe te trekken. Mede daardoor zitten er verschillende bitcoinbanken in Wyoming.

Het New York van Adams heeft echter te maken met de zogenaamde BitLicense. Een strenge selectieprocedure voor bedrijven voordat ze diensten rondom cryptocurrency’s mogen leveren. Dat zorgt er voor dat zelfs Amerikaanse bedrijven vaak hun diensten niet kunnen/willen/mogen aanbieden aan New Yorkers.

De burgemeester van New York kan dus wel roepen dat hij pro-bitcoin is, maar zo lang er zoiets als de BitLicense bestaat en hij zich uitspreekt tégen bitcoin mining blijven het vooral loze woorden.

Hij kan echter prima gebruik maken van bitcoin als geld, zelfs als miners totaal worden verboden in de staat New York. Het netwerk van bitcoin zal ook dan gewoon doorgaan.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...