Je elektriciteitsrekening betalen met bitcoin? Het kan in Portugal!

Portugese bitcoiners kunnen vanaf deze maand hun elektriciteitsrekening betalen in bitcoin. Luzboa, een kleine energieleverancier in Portugal, maakte bekend dat het binnenkort bitcoin gaat accepteren als betaalmiddel.

Pedro Morais Leitão, de CEO van het bedrijf, liet aan lokale media weten dat de optie om met bitcoin te betalen later deze maand beschikbaar is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Luzboa gaat bitcoin wallet aanmaken, maar lijkt bitcoin meteen weer te verkopen voor euro’s

De energieleverancier gaat gebruikmaken van Bit Spot om de bitcoin betalingen te verwerken. Leitão laat weten dat het bedrijf in eerste instantie niet van plan is om de bitcoin te bewaren en gaat de betalingen vrijwel direct omzetten in euro’s.

Het voornaamste idee achter de move van het bedrijf is om marktaandeel te veroveren en bitcoiners over te halen om voor het bedrijf te kiezen.

Het hoofdkwartier van Luzboa zit in Viseu en het bedrijf heeft rond de 5.000 klanten. Nexus Energía Group, de op vier na grootste energieproducent van Spanje is met 51% een meerderheidsaandeelhouder in het bedrijf.

Portugal een bitcoin-vriendelijk land

Door de jaren heen heeft Portugal zich gemanifesteerd als een land met een gunstig vestigingsklimaat voor bitcoiners. Het land staat met name bekend om de lage belasting die over het handelen en vasthouden van cryptocurrencies wordt geheven.

Eind 2017 kondigde de Portugese minister van financiën aan dat bitcoin-handel op retail niveau onbelast is en zal blijven. Reden voor veel bitcoiners om Portugal uit te kiezen als tropische thuisbasis in Europa.

Nu komt er met Luzboa dus een bedrijf bij in Portugal waar jij met bitcoin je energierekening kunt betalen. Wat ons betreft hebben ze niet helemaal om de juiste redenen voor bitcoin gekozen, maar het is tof om te lezen dat dit weer begint te ontwikkelen.

Lees meer over:
adoptie

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....