Je kunt nu Bitcoin doneren aan het Human Trafficking Institute (HTI)

Het Human Trafficking Institute (HTI) accepteert sinds kort Bitcoin donaties. De non-governmental organisation (NGO) heeft namelijk betaalprovider OpenNode op haar website geïntegreerd.

Bitcoin als betaalmiddel

Door deze samenwerking kan iedereen ter wereld met een bitcoinwallet nu sats doneren aan de organisatie. Zowel on-chain als ook betalingen via het Lightning Netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is niet duidelijk of ze de ontvangen bitcoin ook voor de lange termijn gaan vasthouden. OpenNode biedt namelijk wel een optie om de inkomende betalingen in fiatvaluta uitbetaald te krijgen.

"Het Human Trafficking Institute zet zich in om een ​​wereldwijd probleem op te lossen met steun van de enige valuta die over de hele wereld kan worden gebruikt."

De organisatie werkt in allerlei landen met andere partijen samen om mensenhandel terug te dringen. Met gespecialiseerde units richten ze zich op wetgeven tegen 'trafficking'. Ook richten ze academies op om en leiden ze speciale teams op.

Goede doelen

Victor Boutros, CEO van Human Trafficking Institute, vertelt in een verklaring meer over de deal:

"We zijn blij om samen te werken met OpenNode om een ​​nieuw pad te bewandelen waardoor onze donateurs ons werk bij het Human Trafficking Institute kunnen ondersteunen."

"We geloven in het potentieel dat Bitcoin voor onze organisatie kan bieden, terwijl we doorgaan met ons werk om mensenhandel bij de bron terug te brengen."

Bitcoin is ook al enkele jaren op de radar van de Human Rights Foundation, dat ook Bitcoin donaties accepteert. Het laat al te meer zien dat een 'neutraal' protocol veel kracht heeft voor mensen die in zware omstandigheden leven.

Niet alleen als middel voor internationale 'cross-border' donaties, maar ook als tool voor empowerment van individuen zélf, die het moeilijk hebben en inperkingen van hun mensenrechten ondervinden.

OpenNode sloot afgelopen maanden enkele andere deals met grote namen, zoals McDonalds en PizzaHut (beide in El Salvador), Substack, LaHause en ook BigCommerce.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!