Je zwembad verwarmen met bitcoin miners? Deze spa in Brooklyn doet dat

Een in Brooklyn gevestigd zwembad en spa gaat bitcoin miners gebruiken om het water te verwarmen.

Restwartme

Op Instagram onthult Bathhouse Williamsburg dat het zijn zwembaden verwarmt met restwarmte van bitcoin miners.

Tijdens het mining proces (waarbij elektriciteit wordt omgezet in hashrate) komt veel warmte vrij. Het bedrijf uit de buurt van New York City gaat dit gebruiken om zwembaden te verwarmen.

Ze laten dit water langs de rigs lopen waarbij het een win-win situatie oplevert: het fungeert als koelmiddel voor de miners, terwijl het water warmer wordt. Ze doen dit door er een extra warmtewisselaar tussen te zetten.

Het bedrijf beweert dat het “voor zichzelf spreekt dat bitcoin mining een haalbare optie is”. Het Instagram-account waar de video is op gedeeld heeft maar liefst 123.000 volgers.

Het Bathhouse accepteert ook bitcoin betalingen. Je kunt er terecht voor sauna’s, massages, een spa, zwembaden en veel meer. Twee van de drie zwembaden zijn ingesteld op zo’n 32 graden Celsius.

Door een duik in het diepe te nemen, kun je indirect meehelpen aan het beveiligen van het bitcoin netwerk. Ondanks dat het een leuk initiatief is, blijft het natuurlijk vooral een leuke gimmick.

Restwarmte van bitcoin miners nuttig inzetten is niets nieuws. Bert de Groot van Bitcoin Brabant doet het al langer. Hij gebruikt de warme lucht om een plantenkas warm te houden (en zo gas te besparen) en om bloembollen te drogen. Je kunt een leuk interview hierover lezen op Bitcoin Focus.

Ook vertelde Jelmer ten Wolde hier al eens over. Hij noemt zelfs stadsverwarming als een goede toepassing met zijn door olie gekoelde mining containers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...