Jihan Wu stapt op bij bitcoin bedrijf Bitmain met cryptische afscheidsbrief

Jihan Wu stapt op bij bitcoin bedrijf Bitmain met cryptische afscheidsbrief

Medeoprichter Jihan Wu stopt bij Bitmain, fabrikant van bitcoin mining apparatuur. Met deze stap komt er een einde aan de jarenlange interne strijd met voormalig compagnon Micree Zhan.

Dat meldt The Block, die de met PGP versleutelde afscheidsbrief van Wu heeft ontcijferd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Jihan Wu stapt op bij Bitmain

In de brief staat onder meer dat het conflict tussen Wu en Zhan op een "minnelijke" en "constructieve" manier is opgelost. Hoe ziet die oplossing er dan uit?

De belangrijkste component is dat Zhan bijna de helft van de aandelen van Wu en een aantal andere aandeelhouders overneemt voor de som van 600 miljoen dollar. Daarmee krijgt Zhan dus de volledige eindverantwoordelijkheid over Bitmain.

Zhan is een lening van 400 miljoen dollar aangegaan bij Bitmain zelf om Wu uit te kunnen kopen en heeft nog eens 200 miljoen dollar aan kapitaal aangetrokken elders. Volgens Wu laat hij met 327 miljoen dollar aan cash op de balans een financieel gezond bedrijf achter.

Een andere component uit de afspraak is de verzelfstandiging van de mining pools en de cloud mining tak.

Dus hoe wordt de taart verdeeld nu?

Wu gaat leiding geven aan BitDeer, waaronder valt de cloud mining activiteiten, mining pool BTC.com en mining farms in de VS en Noorwegen. Matt Kong gaat als CEO leiding geven aan BitDeer.

Zhan gaat onder de naam Bitmain verder met de productie van bitcoin miners en blijft leiding geven aan de kunstmatige intelligentie tak, mining pool Antpool en mining farms in China.

Het achterliggende doel is om Bitmain afgeslankt klaar te stomen voor een beursgang in Amerika. Dat plan staat al lange tijd in de koelkast door de interne strubbelingen bij het Chinese concern.

Bitmain

Bitmain geldt als de grondlegger van bitcoin mining door de introductie van de Antminer S1 uit 2013. Daarmee was het mogelijk om efficiënt en grootschalig BTC te delven, een doorbraak voor mining in China en daarbuiten.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan