Investeringslegende Jim Rogers Onthult Waarom Bitcoin Nooit Echt Geld Wordt

Jim Rogers Bitcoin

In een interview deelde de bekende belegger Jim Rogers zijn prognose over de Amerikaanse economie en de toekomst van cryptocurrencies. Rogers, bekend om zijn scherpe marktvoorspellingen, uitte ernstige zorgen over een mogelijke recessie, waarbij hij de matige staat van de Amerikaanse economie benadrukte ondanks de recent ongekende hoogtepunten in Amerikaanse aandelen. Maar waarom moeten we hier zoveel zorgen om maken?

Jim Rogers is bang voor grote crisis

Rogers wees er op dat de potentiële marktdaling de meest ernstige in zijn leven zou kunnen zijn, dit toe te schrijven aan de exponentiële toename van de wereldwijde schuldniveaus sinds de financiële crisis van 2008, inclusief significante schuldophoping in China.

Rogers betreurde het afnemende vertrouwen in de Amerikaanse dollar als een solide valuta, en benadrukte de ironie van de voortdurende perceptie ervan als een veilige munt ondanks dat de VS de grootste schuld in wereldgeschiedenis heeft. Deze paradox, volgens Rogers, leidt ertoe dat mensen naar de dollar vluchten wanneer economische problemen dreigen, een trend die hij zorgwekkend vindt gezien de bredere financiële implicaties.

Jim Rogers zijn mening over bitcoin

Het gesprek verschoof vervolgens naar het onderwerp cryptocurrencies, met een focus op bitcoin. Jim Rogers herhaalde zijn bezorgheid vanwege de weerstand van overheden tegen een dergelijke overgang dat digitale valuta’s mainstream betaalmiddelen worden.

Ondanks dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanzienlijk aantal spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) heeft goedgekeurd, bleef Rogers volhouden dat cryptocurrencies in hun kern geen bedreiging vormen voor traditionele door de overheid uitgegeven valuta’s, maar eerder dienen als handelsvoertuigen.

Rogers was echter stellig in zijn overtuiging dat, mochten cryptocurrencies ooit een echte uitdaging vormen voor fiatvaluta’s, overheden zouden ingrijpen om hun controle over het monetaire systeem te behouden. Deze overtuiging strekt zich uit tot zijn visie op digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s), die hij voorspelt dat breed geaccepteerd zullen worden.

Rogers voorziet een toekomst waarin geld volledig gedigitaliseerd is. Toch sprak hij zijn bezorgdheid uit over het toegenomen overheidstoezicht en -controle dat met deze verschuiving gepaard kan gaan.

Lees meer over:
CBDC

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...