Joe Biden zet zijn veto in tegen wijziging van belangrijke crypto wetgeving

6260 totale weergaven
joe biden crypto

Vrijdagmiddag heeft de Amerikaanse president Joe Biden een veto uitgesproken over een resolutie van het Huis die de Securities and Exchange Commission’s (SEC) Staff Accounting Bulletin 121 (SAB 121) zou hebben ingetrokken. SAB 121 is een omstreden richtlijn van de SEC die financiële instellingen verplicht om crypto-activa van klanten op hun eigen balansen te houden. Critici zeggen dat dit het voor financiële instellingen te moeilijk maakt om samen te werken met cryptobedrijven.

Joe Biden wilt investeerders beschermen

In de verklaring van Biden benadrukte hij het belang van bescherming van consumenten en investeerders. Hij zei dat hij geen maatregelen zal steunen die de veiligheid van consumenten en investeerders in gevaar brengen, waardoor hij zijn veto heeft uitgeroepen.

“Door de Congressional Review Act in te roepen, zou deze door de Republikeinen geleide resolutie de bevoegdheden van de SEC om passende veiligheidsmaatregelen vast te stellen, onterecht beperken,” zei hij.

https://twitter.com/WatcherGuru/status/1796677574086578329

Biden herhaalde ook zijn eerdere opmerkingen over het willen samenwerken met het Congres aan wetgeving voor de digitale activamarkt. Hij benadrukte dat er “passende veiligheidsmaatregelen nodig zijn om consumenten en investeerders te beschermen.”

Veto was reactie op verzoeken van congresleden

Het veto kwam enkele uren nadat bankgroepen en congresleden brieven naar Biden hadden gestuurd waarin zij hem vroegen de resolutie te ondertekenen om SAB 121 ongedaan te maken. De bankorganisaties stelden dat de richtlijn, volgens het Government Accountability Office, gereguleerde bankgroepen verhindert om bewaarnemingsdiensten aan te bieden.

De congresleden vroegen de regering om ten minste samen te werken met de SEC om de richtlijn in te trekken als Biden van plan was de resolutie te vetoën, zoals hij eerder had gedreigd.

De resolutie werd met ruime meerderheid aangenomen in beide kamers van het Congres. Eerder op vrijdag zei senator Ron Wyden, die voor de resolutie stemde, dat de richtlijn een andere standaard creëert voor crypto dan voor andere activa in de financiële sector.

Lees meer over:
joe biden

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...