Joe Rogan kritisch op Amerikaanse CBDC

De populaire podcaster Joe Rogan haalt in zijn eigen podcast uit naar de plannen voor een Central Bank Digital Currency (CBDC) in de Verenigde Staten van Amerika, is Rogan stiekem een bitcoiner? Volgens Joe Rogan zou de komst van een digitale dollar een "game over" scenario betekenen voor de Amerikaanse bevolking.

Hij maakt zich met name zorgen over de gigantische macht die de overheid krijgt als gevolg van de introductie van een CBDC.

Joe Rogan is anti-CBDC

De podcast van Joe Rogan haalt per aflevering gemiddeld 11 miljoen luisteraars, wat dat betreft gaat het zeker niet om een kleine jongen in het medialandschap. In zijn podcast hield de populaire Rogan zich in ieder geval niet in toen het over een potentiële digitale dollar ging.

"Geen fucking mogelijkheid. Echt niet. Dat is wat ik denk. Ik denk dat het schaakmat zou betekenen. Dat is game over", aldus een duidelijke Joe Rogan.

Vervolgens dacht de podcast-host een scenario uit waarin een tirannieke overheid een potentiële CBDC aan een sociaal-creditscore systeem zou koppelen.

Met zo'n systeem zouden Amerikanen in theorie de macht over hun financiën verliezen als ze op wat voor manier dan ook de regels overtreden. In theorie zou dat voor hele gevaarlijke situaties kunnen zorgen, mocht er een administratie aan de macht komen die wat minder gezellige plannen heeft voor Amerika of de wereld.

Is Joe Rogan een bitcoiner?

Met deze mening schaart Joe Rogan zicht achter de gemiddelde mening van iedere bitcoiner. Satoshi Nakamoto heeft bitcoin gebouwd om mensen een alternatief te geven voor het traditionele financiële systeem, waar een CBDC in principe ook onderdeel van is.

Natuurlijk kon Satoshi Nakamoto de komst van een CBDC in 2008 niet voorzien, maar ook hier kan bitcoin zich tegen weren.

Als jij jouw bitcoin in een eigen wallet bewaart, dan is het voor geen enkele macht op aarde immers mogelijk om deze van jou af te pakken of te verbieden dat je bepaalde transacties doet.

Wat dat betreft zou je kunnen stellen dat Joe Rogan een bitcoiner is. In zijn podcast heeft hij meerdere malen aangegeven bitcoin een interessant idee te vinden, maar echt 100 procent aan boord lijkt hij nog niet. Al zou de komst van een CBDC daar zomaar verandering in kunnen brengen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....