John McAfee vraagt 105.000 dollar per cryptotweet

John McAfee is, als zelfbenoemde cryptocurrencyprofeet, regelmatig onderwerp van gesprek als het gaat over cryptomunten. Zijn tweets zijn sinds kort te koop voor 105.000 dollar per stuk. Projecten die behoefte hebben aan een extra beetje aandacht kunnen dus bij de internetondernemer terecht voor een boost.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto-team van McAfee

McAfee heeft een eigen team in het leven geroepen dat zich bezig houdt met het adviseren van cryptocurrency projecten. Teams achter ICO’s en bestaande cryptocurrency’s kunnen voor een vast bedrag toegang krijgen tot de kennis van McAfee en zijn personeel. Op zijn website kun je lezen wat het team kan betekenen voor een project. In de praktijk lijkt het echter vooral neer te komen op het delen van marketingtechnieken en de garantie op enkele tweets uit de koker van McAfee zelf.

Pieken na een tweet van McAfee

De tweets van McAfee kunnen de markt beïnvloeden. Motherboard heeft in januari de tweets van McAfee in de gaten gehouden en zij kwamen tot de conclusie dat er na een berichtje van de softwareontwikkelaar er bijna altijd een spike in het volume en de prijs van een cryptomunt volgde. Een extreem voorbeeld daarvan is Burst coin. Deze cryptomunt maakte kort nadat McAfee een bericht de wereld in slingerde een sprong van 350 procent in prijs.

Oorzaak en gevolg

McAfee zegt zelf dat zijn eerdere tweets vooral bedoeld zijn om mensen te informeren, maar het ligt voor de hand dat er pas een tweet komt wanneer hij zelf een zakje van de desbetreffende munten in bezit heeft. De situatie rondom zijn tweets is nu duidelijker dan ooit: McAfee is in ieder geval te koop.

Bron: Foto:

John McAfee vraagt 105.000 dollar per cryptotweet
Lees meer over:
John McAfeeTwitter

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...