John McAfee (75) dood aangetroffen in Spaanse gevangenis

Treurig nieuws op deze woensdagavond 23 juni: John McAfee heeft zelfmoord gepleegd in een cel in Barcelona. Dat meldt de Spaanse krant El Pais. Het is onduidelijk onder welke omstandigheden hij gestorven is.

Volgens een statement van het Spaanse ministerie van Justitie 'wijst alles op een dood door zelfmoord'. De Amerikaan, geboren in Engeland, werd 75 jaar. McAfee is bedenker van het bekende gelijknamige antivirusprogramma.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inmiddels heeft het ministerie van Justitie in Amerika de dood van de man bevestigd.

McAfee pleegt zelfmoord

Aanleiding van zijn zelfmoord is een uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof. Die besloot dat McAfee kan worden uitgeleverd aan zijn thuisland Amerika. Hij kon nog in hoger beroep tegen deze uitspraak.

Hij zat sinds oktober 2020 vast vanwege belastingontduiking, nadat hij was gearresteerd op het vliegveld van Barcelona. In Amerika wachtte hem vermoedelijk een maximale celstraf van 30 jaar en het terugbetalen van de belastingschuld. Zo zou hij tussen 2014 en 2018 geen aangiftes hebben gedaan.

Bitcoin - en cryptowereld

Binnen en buiten de bitcoin - en cryptowereld staat hij bekend om zijn flamboyante verschijning en uitdagende uitspraken. Gedurende de jaren 2017 en 2018 tijdens de ICO-hype verbond hij maar graag zijn naam aan opstartende blockchainprojecten die geld ophaalde via zogenaamde Initial Coin Offerings (ICO's)

De prijs van kleine cryptomunten schoten de lucht in zodra hij middels een tweet een project promootte. Deze inkomsten uit ICO's heeft hij echter nooit opgegeven aan de Amerikaanse fiscus. Naar verluidt heeft hij daarmee 23,1 miljoen dollar verdiend.

"Bitcoin prijs van $1 miljoen"

McAfee was zijn tijd ver vooruit als het gaat om de prijs van bitcoin. De beste man beloofde zijn geslachtsdeel op te eten als BTC geen prijs van $1 miljoen had tegen het einde van 2020. Helaas voor alle bitcoiners zijn we daar nog lang niet en het is de vraag of het ooit gaat gebeuren.

Later krabbelde hij toch ook wel terug.

Vlucht

Toen de Amerikaanse belastingdienst hem op zijn hielen zat, vluchtte McAfee met zijn vrouw en entourage het land met een aantal boten. Vanaf zijn boot baarde hij nog opzien door zich kandidaat te stellen voor de Amerikaanse verkiezingen. Hij maakte nooit een kans.

Een aantal (oude) tweets van de man die regelmatig overhoop lag met de autoriteiten en de mazen van de wet continu opzocht.

30 november 2019

15 oktober 2020

Edward Snowden, zelf banneling in Rusland, vindt dat Europa verdachten van geweldloze misdrijven te gemakkelijk uitlevert aan Amerika.

Stacy Herbert, bekend van de Orange Pill podcast samen met Max Keiser, vindt dat het tragische overlijden van McAfee niet in verhouding staat tot zijn daden.


In de documentaire 'Gringo, The Dangerous Life of John McAfee' ontstaat een minder onschuldig beeld. De kijker wordt meegenomen in een verhaal waarbij McAfee, toen hij enige tijd in Belize woonde, verdacht wordt van een moord op zijn buurman, waarmee hij ruzie kreeg. De moord is nooit bewezen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
John McAfeeMcAfee

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer