Directeur van JPMorgan heeft geen interesse in Bitcoin, klanten wel

Directeur van JPMorgan heeft geen interesse in Bitcoin, klanten wel

Jamie Dimon heeft nog altijd geen interesse in bitcoin (BTC). De directeur van JPMorgan is echter wel het hoofd van een bank dat tegenwoordig wél bitcoin diensten aanbiedt.

Tijdens een conferentie van The Wall Street Journal is de bankdirecteur duidelijk: ''Bitcoin kan mij niets schelen, ik heb er geen interesse in.'' Dimon geeft aan dat hij niet kan bepalen wat zijn klanten willen. 'Noodgedwongen' gaat de bank mee met de huidige ontwikkelingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en JPMorgan

De uitspraak van Dimon is opmerkelijk, want 'zijn' bank flirt steeds meer met bitcoin. Vorig jaar opende JPMorgan de rekeningen van bitcoin beurzen als Coinbase en Gemini. Ook is het bezig met een eigen stablecoin die gebruikt kan worden voor (intern) bankverkeer.

De bankier steekt een oud riedeltje af: blockchain is interessant, digitale valuta die 100% gedekt worden door 'echte' assets ook. Dimon ziet echter niets in een valuta als bitcoin. Hij zegt: ''Mensen moeten niet vergeten dat een valuta ondersteunt moet worden door een belastingdienst in een land, de wet én een centrale bank.''

In veel landen is bitcoin overigens al opgenomen in de belastingregels én kun je er op veel plekken (wettelijk) mee betalen. Bitcoin heeft expres niets te maken met een centrale autoriteit als een centrale bank.

Dimon vindt digitale valuta uitgegeven door centrale banken, central bank digital currency's (CBDC), ook interessant. Maar hij vraagt zich af hoe dat gaat met de privacy van gebruikers. Er is ook een reële kans dat centrale banken een grootdeel van de commerciële banken buitenspel zet met CBDC's.

De bankier vraagt iets van de regelgevers in Amerika: de VS moet het significant anders doen dan China, daar is de insteek van een CBDC duidelijk: ''ze willen weten waar je geld heengaat.'' De vraag is of dat met andere CBDC's heel veel anders gaat zijn...

'BTC is niet echt'

Nog niet zo lang geleden, in september 2017, noemde Dimon bitcoin nog 'geen echt ding'. Uiteindelijk zou het stoppen, stelde hij toen. Bitcoin is sinds die tijd enorm gegroeid. Banken op allerlei plaatsen komen met diensten rondom dit decentrale geld.

Inmiddels heeft ook JPMorgan analisten in dienst die hoge prijstargets voor BTC zetten. Een van de meest recente was een prijsdoel van $130.000. Om maar aan te geven dat niet iedereen binnen de organisatie zijn of haar neus ophaalt voor bitcoin.

Honderden banken in Amerika gaan hun klanten dit jaar mogelijk nog bitcoin diensten aanbieden. Als de concurrentie ermee aan de slag gaat, dan kunnen andere banken niet achterblijven. Zeker niet wanneer sommigen een succesvolle dienst lanceren die winstgevend is.

Je hoeft maar te kijken naar de groeiende cryptobeurzen om te zien dat er veel geld te verdienen valt in deze sector.

Lees meer over:
Bitcoin JPMorgan bank

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties