Weer een grote bank overstag: JPMorgan start met Bitcoin fonds

JPMorgan Chase geeft klanten deze zomer nog toegang tot hun eigen bitcoin fonds. De grote Amerikaanse bank gaat overstag en biedt grotere klanten de mogelijkheid om te investeren. Dat meldt Coindesk.

Opmerkelijk detail: de directeur van JPMorgan, Jamie Dimon, noemde bitcoin nog niet zo lang geleden pure oplichting.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

JPMorgan en bitcoin

Het gaat om een bitcoin fonds dat gemanaged wordt door JPMorgan. De bitcoin worden opgeslagen door partner NYDIG en er hangt een prijskaartje aan van 2% ‘management fee’ per jaar.

Er zijn goedkopere manieren om aan BTC te komen, maar voor vermogende partijen die relatief weinig moeite willen doen om mee te spelen in deze nieuwe industrie is het een interessante optie.

Volgens Coindesk is het plan van JPMorgan om deze zomer al te starten. Grote klanten die hun vermogensmanagement overdragen aan de bank.

In maart van dit jaar kregen de grootste klanten van de bank met $10 miljoen of meer informatie over BTC. De plannen liggen er, nu is het afwachten wanneer de poorten worden opengezet.

Als de interesse in dit soort fondsen blijft groeien, zorgt dat er voor dat meer BTC van de markt moeten worden gekocht.

Banken

In 2017 riep Jamie Dimon nog dat BTC grote onzin was. Hij zei zelfs dat hij handelaren zou ontslaan als ze er mee bezig gingen. Publiekelijk valt Dimon het digitale geld niet meer zo af, maar het is nog steeds niet zijn ding.

Inmiddels is ‘zijn’ bank net als vele andere instanties inmiddels om: bitcoin is te groot om te negeren.

Commerciële banken krijgen vragen en verzoeken over de mogelijkheden rondom bitcoin. De concurrentie is ook bezig met BTC. Morgan Stanley, een andere Amerikaanse bank, startte recentelijk ook met twee bitcoin fondsen. Klanten legde in 2 weken al $29 miljoen in voor een van die beleggingsproducten.

Lees meer over:
bankJPMorgan

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...