JPMorgan: Juni was een van de slechtste maanden voor crypto in 2024

72180 totale weergaven

In juni daalde de totale waarde van de cryptomarkt met 8% volgens een rapport van JPMorgan. Deze daling maakt juni een van de slechtste maanden voor crypto dit jaar, met maart 2024 als hoogtepunt van de huidige cyclus.

JPMorgan meldde ook dat de dagelijkse spot crypto handelsvolumes met 18% daalden vergeleken met de vorige maand. Dit suggereert dat maart 2024 het piekmoment was voor het crypto-ecosysteem in de huidige cyclus, zowel qua waardering als volume.

Spot bitcoin ETF’s beleefden hun op één na slechtste maand sinds de introductie in de VS, met naar schatting $662 miljoen aan netto-uitstromen. Dit illustreert de uitdagingen waarmee de cryptomarkt momenteel te maken heeft. Analist Kenneth Worthington van JPMorgan merkte op dat tokens, gedecentraliseerde financiering (DeFi) en non-fungible tokens (NFT’s) allemaal een daling in waarde zagen in juni.

Crypto vs traditionele markten

In tegenstelling tot de cryptomarkt boekten traditionele markten winst in juni. De S&P 500 index steeg met 4% en de technologie-zware Nasdaq klom met 6%. De CoinDesk 20 index daalde echter bijna 20% in dezelfde periode, wat de moeilijkheden in de cryptosector verder benadrukt.

Bitcoin miners vormden een uitzondering. De totale waarde van de openbaar genoteerde bitcoin miners groeide met 19%, doordat deze bedrijven profiteerden van de groeiende vraag naar kunstmatige intelligentie-gerelateerde energiegebruik.

Core Scientific (CORZ) sloot recentelijk een 12-jarig contract af met cloud computing bedrijf CoreWeave voor het leveren van AI-gerelateerde infrastructuur. Dit zorgde voor een herwaardering van de sector en leidde tot een golf van fusies en overnames.

Andere belangrijke punten:

  1. El Salvador’s bitcoin winst: El Salvador heeft aanzienlijke winsten geboekt door hun investeringen in Bitcoin, wat aantoont dat sommige landen en instellingen nog steeds grote voordelen halen uit bitcoin ondanks de recente marktdalingen.
  2. Stablecoin regelgeving: De Amerikaanse Senator Lummis heeft een nieuwe wet voorgesteld die een verbod op algoritmische stablecoins zou kunnen omvatten. Dit weerspiegelt de groeiende druk op stablecoins en hun rol in de bredere financiële markt.
  3. AI en mining: De koppeling tussen AI en crypto mining wordt steeds belangrijker, zoals blijkt uit de recente deals en herwaarderingen in de mining sector. Dit kan een nieuwe trend aangeven waar crypto bedrijven zich meer gaan richten op AI-gerelateerde diensten om hun winstgevendheid te verhogen.
Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...