Jurrien Timmer van Fidelity: ‘Bitcoin is ondergewaardeerd’

458 totale weergaven

Jurrien Timmer, het hoofd van de macro-afdeling van Fidelity, zegt dat bitcoin momenteel goedkoper is dan het eruitziet. Waarmee de macro-analist wil zeggen dat bitcoin momenteel zowel ondergewaardeerd als oververkocht is. Timmer schrijft dat de koers is teruggevallen naar het niveau van 2020, terwijl de koers/netwerkverhouding naar het niveau van 2017 en zelfs 2013 is gezakt.

Bitcoin ondergewaardeerd

De koers/netwerkverhouding is de bitcoin-versie van de traditionele koers/winstverhouding die we kennen uit de aandelenmarkt om te bepalen of een aandeel over- of ondergewaardeerd is. Een hoge verhouding suggereert dat een asset overgewaardeerd is en andersom.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Jurrien Timmer van Fidelity: 'Bitcoin is ondergewaardeerd'

Timmer deelde een grafiek van de vraagcurve van bitcoin in combinatie met het aantal adressen met meer dan nul bitcoin. Waarbij hij schrijft dat de bitcoin koers momenteel onder de curve van het netwerk zit en dat de koers daarmee achterloopt op de adoptie van het netwerk.

De vallende koers heeft duidelijk zijn uitwerking op het moraal, want de welbekende Fear & Greed Index is inmiddels teruggevallen naar een score van 7. Hiermee verkeert de markt in extreme angst en zitten we op niveaus die we sinds het derde kwartaal van 2019 niet meer gezien hebben.

Technisch oververkocht

Timmer deelt ook een grafiek waarin hij gebruikmaakt van de Dormancy Flow van Glassnode, welke volgens de macro-analist aangeeft in hoeverre bitcoin oververkocht is. De Dormancy Flow is een indicator die gebouwd is op de huidige bitcoin koers en het transactiegedrag van hodlers.

Jurrien Timmer van Fidelity: 'Bitcoin is ondergewaardeerd'

Een lage Dormancy Flow suggereert volgens Glassnode dat lange-termijn hodlers meer vertrouwen in de toekomst hebben. Zij kopen dan namelijk tokens op van korte-termijn hodlers. Op het moment van schrijven zit de Dormancy Flow op het laagste punt sinds 2011.

Morgan Creek Digital oprichter en podcaster Anthony Pompliano heeft een vergelijkbaar idee over de markt. Tegenover Fox Business Monday legt hij uit dat de waarde en de koers van bitcoin uit elkaar bewegen. "Zwakke handen verkopen aan de sterke handen", aldus Pompliano in het interview.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....