Justitie wil twee luxe vliegtuigen van FTX-opperbaas in beslag nemen

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ) probeert naar verluidt twee luxe vliegtuigen in beslag te nemen die vermoedelijk eigendom zijn van de voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, terwijl het FTX-proces zijn derde dag ingaat.

In een nieuwe gerechtelijke indiening stelt de overheid dat de aanklachten tegen de verdachten hen in staat stellen om een Bombardier Global 5000 BD-700-1A11-vliegtuig en een Embraer Legacy EMB-135BJ-vliegtuig in beslag te nemen. Dat zijn twee luxe vliegtuigen die vermoedelijk eigendom zijn van de in diskrediet geraakte medeoprichter van FTX.

“Overeenkomstig United States v. Grammatikos, 633 F.2d 1013, 1024 (2d Cir. 1980), geeft de overheid met respect kennis van het feit dat het eigendom dat vatbaar is voor verbeurdverklaring het gevolg is van de overtredingen beschreven in de Aanklachten Een tot en met Vier en Zeven van Indictment 22 Cr. 673 (LAK) tegen Samuel Bankman-Fried.”

Bankman-Fried staat momenteel terecht voor vermeend wanbeheer van miljarden dollars aan klantengelden en fraude tegen investeerders. Gisteren, tijdens de tweede dag van het proces, verzoekt Bankman-Fried en zijn advocaten om het Amerikaanse regelgevingskader voor crypto-activa – of het gebrek daaraan – te mogen gebruiken om te betogen dat hij technisch gezien geen gelden heeft misbruikt.

Bankman-Fried suggereert dat er geen specifieke wetten zijn die cryptobeurzen verbieden klantengelden voor welk doel dan ook te gebruiken. De aanklagers probeerden echter het argument te verhinderen, omdat het irrelevant zou zijn en de jury in verwarring kan brengen.

Een dag eerder probeerden de advocaten van Bankman-Fried specifieke investeerders en betrokkenen te beletten tegen hem te getuigen.

Volgens een brief die door de advocaten van de verdachte aan de rechter is gestuurd, moeten bepaalde getuigen kunnen worden geweigerd omdat het verzoek om tegen hen te getuigen “voorbarig is en verstoken is van de details waarop de verzoeken plausibel zouden kunnen zijn gebaseerd.”

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...