Goedemorgen Bitcoin: Staatsschuld VS groeit in één dag met $275 miljard, de helft van de waarde van alle BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Staatsschuld VS groeit in één dag met $275 miljard, de helft van de waarde van alle bitcoin

Gisteren kwam het nieuws dat de regering van de Verenigde Staten in vierentwintig uur maar liefst $275 miljard (!) aan nieuwe schulden is aangegaan.

Ter vergelijking: dit getal is de helft van de waarde van álle bitcoin. Als je de totale marktkapitalisatie van bitcoin neemt, kom je uit op een totaal van $535 miljard. Dit getal is de vermenigvuldiging van de ruim 19,5 miljoen bitcoin die in omloop zijn met de huidige koers van grofweg $27.700.

De Amerikaanse overheid heeft zichzelf in één dag dus de helft van deze waarde toegekend. Als je dat omrekent, vertaalt het zich ook in $1.300 per Amerikaan per dag.

Hacker FTX blijft miljoenen dollars aan crypto’s stelen én omwisselen

Een anonieme hacker heeft weer 15.000 ETH, ter waarde van ongeveer $25 miljoen, verplaatst. Via ThorChain werd het miljoenenbedrag vervolgens ingewisseld voor bitcoin.

Thorchain is een zogenoemde native afwikkelingsnetwerk. Je kunt er op een decentrale manier verschillende cryptovaluta swappen.

De hackers van de failliet gegane beurs FTX hebben sinds 30 september in totaal 60.000 ETH via vier adressen verzonden. In totaal hebben ze volgens schattingen 125.735 ETH op negen adressen in hun bezit.

Inmiddels is ook bekend dat de hackers gebruik maken van de privacytool genaamd Railgun. Dit is een on-chain zero knowledge systeem waarmee je privacyvriendelijke en versleutelde transacties kunt doen.

Russische inspecteur opgepakt voor accepteren steekpenningen in bitcoin ter waarde van $75 miljoen

Een rechtbank in Moskou heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Dmitry Gubin. Hij was de voormalig senior inspecteur van het district Tverskoy, maar heeft steekpenningen in bitcoin ontvangen.

Hij wordt ervan beschuldigd 2.718 BTC ter waarde van $75 miljoen aan steekpenningen te hebben ontvangen. Volgens het Telegram-account van The Moskou Court wordt Gubin nu geconfronteerd met ernstige aanklachten.

Hij zou betrokken zijn bij grootschalige corruptie op grond van artikel 290, sectie 6 van het Wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie. Gubin wordt er ook van beschuldigd sectie 1 van artikel 286 te hebben geschonden door misbruik te maken van zijn officiële bevoegdheden.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...