Kamala Harris en crypto: hoe staat zij tegenover digitale valuta?

2082 totale weergaven
kamala harris crypto

Nu Joe Biden geen herverkiezing wil, vragen mensen zich af wat Kamala Harris denkt over crypto. Dit kan invloed hebben op de toekomst van digitale valuta in de VS. Trump is namelijk pro-crypto, wat hem veel populariteit heeft gegeven. Gaat Kamala Harris zich nu ook positief uitspreken over digitale activa om stemmers te winnen?

Wat is Kamala Harris’ standpunt over crypto?

Kamala Harris heeft nog nooit duidelijk gesproken over NFT’s, blockchain, digitale valuta of tokenisatie. Terwijl president Biden vaak over crypto praatte, heeft Harris dit niet gedaan.

Gister heeft Biden gezegd dat hij niet opnieuw kandidaat zal zijn. Hij steunt Harris, maar dat betekent niet dat ze zeker de Democratische nominatie krijgt.

Trump en zijn veranderde standpunt over crypto

Voormalig president Donald Trump was eerst tegen crypto, maar nu is hij voor. Als Harris de nominatie krijgt, zal ze tegen Trump strijden. Trump zal op 27 juli op de Bitcoin conferentie spreken, wat meer duidelijkheid kan geven over zijn standpunten. Voorlopig lijkt het erop dat hij Bitcoin steunt, wat goed zou zijn voor regelgeving omtrent crypto.

Wat betekent dit voor crypto in 2024?

Wat gebeurt er met cryptocurrency als Harris wint? We weten haar officiële standpunt niet, maar er zijn aanwijzingen. Harris zou het huidige beleid kunnen voortzetten omdat haar donateurs en supporters voornamelijk uit Biden’s kring komen.

Volgens haar financiële verklaring van het Witte Huis voor 2023 bezitten Harris en haar man geen digitale activa, ondanks hun grote investeringen.

Harris heeft wel banden met Silicon Valley, maar heeft geen interesse in digitale activa. Ondanks haar voorzichtige houding ten opzichte van kunstmatige intelligentie, wordt ze gezien als technologie-vriendelijk.

De vraag is of Harris pro-crypto moet zijn om tegen Trump te winnen, als ze extra steun nodig heeft voor haar campagne. Zo heeft Trump bijvoorbeeld veel crypto donaties ontvangen om zijn marketingcampagnes verder uit te kunnen breiden.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...