Kamala Harris wijst deelname aan Bitcoin conferentie af

2798 totale weergaven
kamala harris crypto

Presidentskandidaat Kamala Harris was in gesprek met de organisatoren van de Bitcoin conferentie van 2024, maar heeft na kort overleg afgewezen om een toespraak te houden. 

Kamala Harris wijst Bitcoin conferentie af

Presidentskandidaat heeft na kort overleg besloten dat ze geen deel zal nemen aan de Bitcoin conferentie van 2024. David Bailey, CEO van Bitcoin Magazine (de Amerikaanse) en de organisator van het evenement, kondigde eerst aan dat ze in gesprek zijn met Harris:

https://x.com/DavidFBailey/status/1815848521205178404

Hierin liet hij weten:

‘Het zou slim van haar zijn om het democratische standpunt ten aanzien van het snelst groeiende kiezersblok te herzien. Ze zijn nu aan het beslissen.’

Daar volgde het volgende bericht op X (Twitter):

https://x.com/DavidFBailey/status/1816114440569323713

Hierin liet hij weten:

‘Kamala Harris zal niet spreken op de Bitcoin conferentie. Geen verrassing. Wat kan ze tegen ons zeggen als ze actief ontwikkelaars gevangen zet, onze industrie naar het buitenland dwingt, PoW aanvalt… het zou een ramp voor haar zijn geweest. Alle ogen zijn nu gericht op Trump.’

Mark Cuban in gesprek met team Harris

Dit nieuws komt nadat ondernemer Mark Cuban onthulde dat het team van Harris hem had benaderd over crypto. Zo liet hij weten aan DeCrypt

“Ik krijg vragen van haar team over crypto. Het is een goed teken. De feedback suggereert dat ze meer open zal staan voor het bedrijfsleven, AI, crypto en de overheid als dienst.”

Helaas is dit dus niet voldoende geweest om Harris van standpunt te laten veranderen over crypto. Ondanks dat ze haar daadwerkelijke standpunt over de sector nooit heeft uitgesproken, ziet het er niet goed uit. Echter, één factor lijkt hierin een lichtpuntje; Harris heeft veel connecties in Silicon Valley en de tech industrie, in tegenstelling tot Biden. Dit kan positief uitpakken. 

Het belang van crypto in de politiek

De uitnodigingen van presidentskandidaten voor de Bitcoin conferentie onderstreept het belang van crypto in de politiek. Naast Trump zal ook Robert F. Kennedy Jr. spreken, wat de invloed van de crypto community en de benadering van crypto in de politiek benadrukt. 

Trump heeft meerdere positieve uitspraken gedaan over crypto en Bitcoin in het specifiek. Tijdens zijn speech op de laatste dag ligt er een kleine verwachting dat hij Bitcoin aan kan kondigen als strategische waardeopslag voor de Verenigde Staten. 

Samenvatting 

Samenvattend heeft Kamala Harris afgewezen om een toespraak te houden op de Bitcoin conferentie. De ogen zijn nu gericht op Donald Trump en Robert F. Kennedy Jr. op de conferentie. Het is in ieder geval duidelijk dat crypto een belangrijk onderdeel gaat spelen in de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen. 

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...