De week in Bitcoin: ‘Overweeg je bitcoin van beurzen te halen’

We kijken terug op een bewogen bitcoinweek. De koers zakte verder door. Ook speelt bitcoin een rol bij de protesten in Canada én voorkwam een onderzoeker een grote marktcrash van bitcoin. Dat en meer gebeurde in week 7 van 2022.

Op het moment van schrijven staat de koers van bitcoin rond een prijs van $38.300, dat is 10% lager dan 7 dagen geleden. We hebben het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van deze week voor je op een rij gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kraken CEO: overweeg je bitcoin van beurzen te halen

De hoogste baas van Kraken, een van de grootste beurzen van Amerika, zegt dat gebruikers moeten overwegen om hun bitcoin van exchanges te halen.

Jesse Powell maakt zich zorgen over de financiële censuur en geeft daarbij Canada als voorbeeld. Daar heeft de regering – zonder tussenkomst van de gerechtelijke macht – bankrekeningen van vrachtwagenchauffeurs die onder andere protesteren tegen het coronabeleid in het land.

Onderzoeker voorkomt bitcoin marktcrash en ontvangt $250.000 van Coinbase

Coinbase heeft een anonieme programmeur beloond met $250.000 voor het vinden van een fout in hun code. Kwaadwillenden hadden door een fout in de code van Coinbase de markt compleet kunnen laten crashen. Dat stelt de anonieme vinder van de bug.

Het anonieme Twitteraccount genaamd Tree of Alpha maakte melding van een fout bij Coinbase waardoor iemand zonder tegenprestatie bitcoin kon ontvangen. Iemand die gebruik zou maken van de fout kon gratis bitcoin claimen uit de wallet van Coinbase.

29 bitcoin adressen op zwarte lijst in Canada

Canada zet 29 bitcoin adressen op een zwarte lijst. De adressen zouden geld hebben gestuurd naar demonstranten.

De Canadese politie heeft een bevel uitgevaardigd dat alle gereguleerde cryptobedrijven in het land 34 cryptoadressen op de zwarte lijst moeten zetten. Ze mogen geen transacties faciliteren van en naar deze wallets.

De reden? Betrokkenheid bij donaties aan de demonstranten in Ottawa. Wekenlang zijn er protesten aan de gang, onder andere tegen de corona maatregelen. Er is inmiddels zelfs een noodwet van kracht die het mogelijk maakt om de geldstromen van en naar betrokken personen af te sluiten.

60% van alle bitcoin staat meer dan 1 jaar stil

Bitcoiners reageren niet of nauwelijks op prijsbewegingen.60% van alle bitcoin staat al meer dan een jaar stil!.

Slechts twee keer eerder kwam het voor dat zoveel bitcoin al zolang stilstond. De vorige keren dat bitcoin dit datapunt bereikte steeg de koers fors.

De koers zit al sinds 5 januari onder de $45.000 en blijft nu rond de $40.000 hangen, maar on-chain data wijst er op dat maar weinig mensen bereid zijn om te verkopen. Een grafiek van Glassnode, dat on-chain analyse verricht, laat zien dat 60% van de bitcoin al minimaal een jaar in een wallet zit. Dit koppige hodlen door langetermijninvesteerders onderscheidt deze downtrends van veel andere prijsdalingen in het verleden.

Column: NFT’s, we kunnen er niet omheen

De non-fungible-tokenhype gaat maar voort en lijkt niet te stoppen. We weten allemaal dat er een moment komt waarop de hype omslaat in iets anders, maar tot nu toe wil het daar niet heel erg mee vlotten. de afgelopen tijd werd ik meerdere keren gebeld of ik het een en ander over NFT’s en web 3 wilde uitleggen. Tuurlijk, doe ik graag. En, eerlijk gezegd, bepaalde ideeën trekken me ook best wel aan. Toch blijft er structureel iets knagen, het stukje uitleg over waarom bitcoin anders is blijft namelijk steeds onvermeld. ‘Te lang, past niet in artikel, te veel informatie’, dat soort werk.

Let it go! Laat het gaan. Het is niet belangrijk.

FBI richt divisie op voor cryptovaluta

De FBI, de federale Amerikaanse politiedienst, lanceert een nieuw team om crimineel gebruik van cryptovaluta te onderzoeken.

Het Federal Bureau of Investigation heeft een National Cryptocurrency Enforcement Team (NCET) in het leven geroepen. Dat maakt plaatsvervangend procureur-generaal Lisa Monaco bekend. Zij zullen in kaart gaan brengen welke soorten misdaden met crypto meer aandacht nodig hebben.

Bank met $500 miljard gaat bitcoin verkopen aan consumenten

De DBS Bank uit Singapore wil aan het einde van dit jaar bitcoin handel aanbieden aan al haar particuliere beleggers. Dat vertelde CEO Piyush Gupta vandaag tijdens een earnings call.

Bij DBS kunnen institutionele beleggers al sinds vorig jaar investeren in digitale activa. Deze zelfde dienst willen ze in 2022 dus ook aan de ‘normale man’ brengen. De bank heeft naar verluidt $500 miljard in beheer en zo’n 25.000 werknemers.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)