Kan Bitcoin weerstand bij $69.000 doorbreken en $75.000 bereiken?

752 totale weergaven
|

Bitcoin flirt met nieuwe hoogtepunten, maar verkoopdruk van korte-termijnhouders kan de opmars richting $75.000 vertragen. Kan de koers door de weerstand heen breken?

Bullish momentum en de rol van korte-termijnhouders

De huidige opwaartse trend van Bitcoin heeft de prijs recentelijk naar een tweemaands hoogtepunt van $68.900 gebracht, met de koers nu op $68.388 (20 oktober 2024). Deze stijging van 9% in de afgelopen week voedt optimisme over een nieuwe all-time high. Diverse factoren, zoals de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen en een toenemende instroom in spot Bitcoin ETF’s, hebben bijgedragen aan dit bullish sentiment.
Toch kan verkoopdruk van korte-termijnhouders—investeerders die hun BTC doorgaans slechts één tot drie maanden vasthouden—een rem zetten op de verdere prijsstijging. Deze groep begon te verkopen toen de Bitcoin koers het $69.000-niveau naderde, wat een belangrijke weerstand vormt.

Verkoopdruk bij weerstandsniveau rond $69.000

Volgens gegevens van CryptoQuant hebben ongeveer 1,9 miljoen Bitcoin-adressen BTC gekocht in de prijsklasse tussen $66.900 en $69.200. Deze investeerders bevinden zich nu op hun break-even punt, wat hen zou kunnen aansporen om te verkopen zodra er winst kan worden gemaakt. Dit zorgt voor een potentiële barrière bij het $69.000-niveau. De verkoopdruk van deze korte-termijnhouders kan de verdere opmars naar $75.000 vertragen.

De Bitcoin koers is momenteel bullish, maar blijft hangen bij de weerstandslijn van 69K. Bron: Tradingview

Technische indicatoren blijven positief ondanks mogelijke dip

Ondanks de potentiële weerstand blijft het marktsentiment bullish. De Relative Strength Index (RSI) staat op 68, wat wijst op aanhoudende koopkracht zonder dat de markt oververhit raakt. De On-Balance Volume (OBV) geeft eveneens aan dat er sterke koopactiviteit is, wat duidt op mogelijk verdere prijsstijgingen.
Bitcoin blijft een stijgende trend tonen boven het steunniveau van $68.000. Zolang de koers boven deze grens blijft, blijft het optimisme overeind. De komende dagen zullen cruciaal zijn om te zien of Bitcoin door de weerstand van $69.000 kan breken en de weg naar $75.000 kan vrijmaken.

Stay Ahead of the Curve en join ons Discord channel!

Praat mee over dit onderwerp met onze crypto experts.
Praat met andere lezers en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste nieuws in ons kersverse Discord channel! 

 

Lees meer over:
bitcoin koersBTC

Door: Sebastiaan Krijnen

Sebastiaan Krijnen is een meertalige vertaler, content creator en schrijver bij Bitcoinmagazine.nl met meer dan 10 jaar ervaring in schrijven, redigeren, vertalen en proeflezen. Sinds 2019 is hij actief in de cryptowereld en heeft hij samengewerkt met projecten zoals Chainlink, CryptoCoiners en Auto...