Kapitaalinjectie voor MoonPay die creditcardbetalingen met bitcoin mogelijk maakt

Komt de internethausse uit de jaren negentig weer terug? Een miljardenwaardering voor opstartende bitcoin bedrijven lijkt meer regel dan uitzondering.

Kapitaalinjectie voor MoonPay

Nu is het de beurt aan MoonPay, een start-up die het mogelijk maakt om met je creditcard met cryptocurrency’s zoals bitcoin af te rekenen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Afnemers van de technologie zijn onder meer Bitcoin.com, Trust Wallet en Abra.

Al tijdens hun eerste kapitaalronde is Amerikaanse onderneming gewaardeerd op 3,4 miljard dollar, zo meldt The Information.

Toch wel een opmerkelijk hoge waardering voor een bedrijfje dat slechts drie jaar bestaat.

Onder meer Tiger Global Management en Coatue Management pompen 400 miljoen dollar erin.

De business van MoonPay loopt dan ook wel lekker, met ruim vijf miljoen gebruikers en ondersteuning van ruim 80 digitale assets.

Uit onderzoek van The Block dat investeerders zoals Coatue en Tiger Global in snel tempo geld steken in allerlei bitcoin bedrijfjes.

Tiger Global stak dollars in fintechbedrijf TrueLayer en neobroker Public.com. Coatue stak miljoenen dollars in fintechbedrijfjes zoals Dapper Labs en Alchemy.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsinvestering

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...