Kevin O’Leary: bitcoin mining gaat de wereld redden

Kevin O’Leary: bitcoin mining gaat de wereld redden

De Canadese investeerder, bekend van het programma ‘Shark Tank’ deed tijdens Bitcoin 2022 een aantal opmerkelijke uitspraken. In zijn bijdrage kwamen de onderwerpen bitcoinmining, regulering en stablecoins voorbij.

Miners richting groene energie

Kevin O’Leary heeft een heel positieve kijk op de impact van het minen van bitcoin op het milieu.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Bitcoinmining gaat de wereld redden,” zei hij tijdens zijn toespraak op Bitcoin 2022-congres in Miami. Hij is van mening dat de miners op zoek gaan naar hernieuwbare energiebronnen, zoals wind, zon en water.

O’Leary bekritiseerde het voorstel van de SEC dat beursgenoteerde miners hun CO2-uitstoot moeten rapporteren en laten controleren. De foutmarge in dit soort rapporten is zo groot, vindt hij, dat het onzinnig is om te laten doen.

“Geen enkele openbare auditor zal deze verklaringen ondertekenen,” zegt O’Leary.

De op handen zijnde regulering ziet hij als een positief teken. De cryptosector zit te wachten op goede wetgeving. De leden van het Amerikaanse Congres zijn er druk mee bezig.

“Ik heb de afgelopen drie maanden veel tijd in Washington doorgebracht. Het goede nieuws is dat er vanuit beide partijen veel senatoren en vertegenwoordigers zijn die hier op een proactieve manier over nadenken,” geeft O’Leary aan.

Stablecoins

De investeerder ziet stablecoins snel groeien en ziet daarin een kans. Als ze volledig door dollars worden gedekt, zouden ze gebruikt kunnen worden als nieuwe wereldreservemunt. Je moet ze dan ook niet negeren, betoogt O’Leary, want ze kunnen snel gebruikt en geadopteerd worden door andere landen.

“Als het wordt gedekt door de Amerikaanse dollar, wordt het de reservevaluta van de aarde. Dat is wat er zal gebeuren', zegt O'Leary. “Waarom zouden we dat aan een ander land willen afstaan? Waarom zouden we die innovatie ooit opgeven?”

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
mining regulering VS

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties