Kevin Svenson: "Bitcoin kan het ondenkbare doen"

Kevin Svenson: "Bitcoin kan het ondenkbare doen"

Als het aan bitcoin-analist Kevin Svenson ligt, dan kan bitcoin op korte termijn "het ondenkbare" doen. Hiermee bedoelt Svenson dat de koers op veel kortere termijn dan mensen nu denken richting de 30.000 dollar kan bewegen, zo vertelt de analist aan zijn ruim 120.000 volgers op Twitter.

Bulls hebben het momentum

Volgens de populaire analist hebben de bulls op dit moment het momentum aan hun zijde in de eeuwige strijd tegen de bears. Bitcoin breekt momenteel uit een zogenaamde Falling Wedge, een patroon uit de technische analyse dat over het algemeen extreem bullish is.

"We zitten nu in een bullish trendverandering. Met name de dagelijkse Relative Strength Index (RSI) heeft momenteel mijn aandacht. We springen van het niveau van 70 op de dagelijkse RSI, dat is normaal gesproken ondenkbaar. De bears hadden nooit verwacht dat dit zou kunnen," aldus Svenson.

Nog nooit in de geschiedenis van bitcoin is de asset erin geslaagd om vanaf deze zone verder op te springen met de dagelijkse RSI. In 2020 zagen we iets vergelijkbaars in de grafiek, waarna bitcoin opsprong van de 20.000 dollar naar de koers van 60.000 dollar.

Gigantische stijgingen op komst?

Op het moment dat bitcoin voor het eerste de koers van 20.000 dollar weer doorbrak in december 2020, bleef het in de dagelijkse grafiek ook in de 'overbought' zone van de RSI. Kort daarna schoot de koers met 60 procent omhoog en bleef het nog even in dat gebied, om vervolgens weer met 60 procent te stijgen.

"Dit is nu ook weer mogelijk," aldus een zeer optimistische Svenson. Aan de andere kant moeten we niet vergeten dat Svenson zich bij deze analyse puur en alleen baseert op technische analyse. Ook de macro-economische kant van het verhaal speelt momenteel zwaar mee voor bitcoin.

Wat dat betreft is het op dit moment interessant om de Amerikaanse dollar in de gaten te houden, die na een periode van koersdalingen weer uitbreekt. Dat is minder goed nieuws voor bitcoin, omdat deze twee assets meestal in tegengestelde richtingen van elkaar bewegen.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan