Populaire analist verwacht snel een bitcoin koers van 40.000 dollar

466 totale weergaven

Een populaire analist verwacht dat bitcoin niet dit jaar al een nieuwe all-time high weet neer te zetten. Het gaat om de pseudonieme Kaleo, die aan zijn 578.800 volgers uitlegt dat veel mensen verloren raken in "de ruis van stijgingen van 1.000 dollar" en het grote plaatje daardoor missen.

Wat kunnen we voor de rest van 2023 verwachten volgens Kaleo?

Snelle groei

Voor dit jaar voorspelt de analist snelle groei, met name aan het begin van het jaar. Uiteindelijk zal de huidige rally volgens Kaleo hoog in de 40.000 dollar eindigen of zelfs voorbij de magische grens van 50.000 dollar schieten.

Een all-time high hoeven we volgens Kaleo nog niet te verwachten in 2023. Op zich is dat ook niet vreemd, omdat die meestal pas na een halving komen.

Wat dat betreft is deze voorspelling van Kaleo in lijn met de geschiedenis. De volgende halving staat namelijk voor april 2024 op de planning.

Pas voor het einde van 2024 of begin 2025 verwacht Kaleo een nieuwe all-time high voor bitcoin. "Ben jij geduldig genoeg om dit te zien uitspelen", zo vraagt de analist zich af onder zijn post.

40.000 dollar als magneet

Wat de koers op de korte termijn betreft kwalificeert Kaleo de 40.000 dollar als een magneet. De analist verwacht dat het een kwestie van tijd is voordat bitcoin die koers aantikt. Zodra we daar zijn, lijkt Kaleo wat risico van tafel te halen voor de rest van het jaar.

Vanaf de 40.000 dollar wil hij rustig zijn voet wat van het gas halen. Op zich kan dat ook, bijvoorbeeld door kortlopende Amerikaanse staatsobligaties te kopen, die op dit moment een rendement van meer dan 4 procent op jaarbasis bieden.

Daar ga je niet rijk van worden, maar het is een interessante manier om even aan de zijlijn te wachten op het moment dat je weer vertrouwen hebt in nieuwe stijgingen. Het lijkt erop dat Kaleo iets dergelijks van plan is voor dit jaar, om vervolgens te wachten op de halving van april 2024.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....