Klanten LiteBit hebben tot 14 augustus om account over te zetten

LiteBit laat vandaag aan haar klanten weten dat het platform vanaf 14 augustus niet meer te gebruiken is.

LiteBit sluit officieel

LiteBit laat vandaag aan haar klanten weten dat het platform vanaf 14 augustus niet meer te gebruiken is.

In een e-mail aan al haar gebruikers legt de Nederlandse broker de situatie uit. Klanten hebben tot 14 augustus de mogelijkheid om een keuze te maken. Dat betekent: overstappen naar Bitvavo, crypto verkopen, of overboeken naar een ander platform of externe wallet.

Klanten zijn per mail op de hoogte gesteld met instructies gebaseerd op hun individuele situatie. Hierbij wordt rekening gehouden met de verificatiestatus van hun account en of er wel of geen balansen op staan.

Er is bijvoorbeeld een mogelijkheid om over te stappen naar Bitvavo door een aparte interface die er tussen beide platforms is gemaakt. Zo kun je je cryptocurrency’s versturen zonder blockchainkosten.

Verder schrijft het gestopte bedrijf in haar e-mail:

“Accounts en alle persoonlijke gegevens worden verwijderd na de wettelijke bewaartermijn van maximaal 7 jaar. Zie onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie.”

Huidige situatie

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) maakte twee weken geleden al bekend dat cryptobeurs Bitvavo het bedrijf achter LiteBit mag overnemen. Dit bedrijf staat ook wel bekend als 2525 Ventures BV. De toezichthouder zag geen gevaar voor concurrentieposities in de markt.

Eind mei kwam naar buiten dat het in Rotterdam gevestigde LiteBit ging stoppen. Het cryptohandelsplatform besloot om alle activiteiten te staken vanwege een aantal ontwikkelingen in de sector.

Volgens LiteBit werd het bedrijf geconfronteerd met obstakels om op lange termijn te kunnen groeien. De hoge toezichtkosten voor de cryptosector waren een van de redenen om te stoppen, net als het ontbreken van een gelijk speelveld.

Operationeel directeur Arthur van Lier gaf eerder al eens exclusieve antwoorden op vragen over de situatie. Hij verwacht een “shake-out van cryptobedrijven in Nederland”.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
litebit