Klanten Mt. Gox hebben tot uiterlijk deze vrijdag om betaalinformatie te delen

Nobuaki Kobayashi deelt weer een update voor de voormalig klanten van de failliete cryptobeurs Mt. Gox. Als Rehabilitation Trustee ontfermt hij zich over de schuldeisers van de omgevallen Japanse exchange.

Deadline voor uitbetalingen

Kobayashi deelt in nieuwe berichtgeving van 7 maart dat klanten tot aanstaande vrijdag de tijd hebben om hun claims voor terugbetaling in te dienen voor het rehabilitatieplan. Afgelopen september maakte hij dit plan bekend en nu komt de periode om betaalgegevens achter te laten bijna tot z’n eind.

De oorspronkelijke deadline van 10 januari werd al met twee maanden verlengd. Maar op 10 maart (vrijdag a.s.) is het dan zo ver: de procedure gaat naar de volgende stap met de eerste uitbetalingen. Naar verluidt is de uitbetaalperiode uitgesmeerd tot in ieder geval september 2023.

Schuldeisers hebben de mogelijkheid om in één keer (lump sum) uitbetaald te worden in cryptovaluta, via bankoverschrijving of overboekingen via een geldtransferservice.

In oktober 2021 keurden de schuldeisers het rehabilitatievoorstel goed, dat beloofde om ongeveer 90% van de activa die aan de getroffen klanten verschuldigd waren te vergoeden. Er gaan sindsdien echter verschillende percentages rond over het percentage dat de gedupeerden gaan terugzien.

Tijdlijn

Op zijn hoogtepunt was Mount Gox de grootste bitcoinbeurs ter wereld. Ze waren in 2013 goed voor 70% van het handelsvolume in de hele wereld.

Begin 2014 vroeg de beurs faillissement aan nadat ze 850.000 bitcoin verloren. Maar liefst 750.000 BTC was van klanten en 100.000 BTC van de beurs zelf. Destijds was dit $480 miljoen waard. Vandaag de dag betreft het een waarde van maar liefst $19 miljard .

Volgens Mt. Gox Legal hield trustee Kobayashi de resterende 165.000 BTC sinds december 2017 in cold storage. Daarnaast verkocht hij tussen december 2017 en februari 2018 ongeveer 35.800 BTC en 34.000 Bitcoin Cash (BCH).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMt.Gox